Vinter på Røros

Røros er full av aktiviteter og opplevelser knyttet til naturen, og om vinteren er det ekstra fint. Her får du noen tips til ting du bør oppleve dersom du besøker Røros.

7

Foto:

Sentrum av Røros er lite og intimt, og består nesten utelukkende av små, gamle trehus og smale gater. Stemningen er eventyraktig året rundt, men når Bergstaden pyntes med hvit snø, blir det ekstra stemningsfullt og koselig. De gode opplevelsene er derimot ikke kun knyttet til Bergstaden. Utenfor sentrumskjernen venter mange nye eventyr på deg og dine.

Skitur med start og mål i sentrum

Røros er omkranset av natur på alle kanter, og om vinteren er det lett å komme seg ut i en skiløype uten å forflytte seg mer enn noen hundre meter. Når skituren er over kan du skli ned til sentrum for en kopp kakao og en matbit på et av de mange koselige spisestedene i sentrum av Bergstaden. Se oppdatert informasjon om skiløyper på Røros, fra Røros Løypeforening.

foto: marius rua

På alpinski i flotte bakker

Med sitt kalde og snørike klima kan Rørosregionen by på mange uforglemmelige pudderdager i løpet av en vinter. Ta med brett og ski, og besøk alpinanleggene i Ålen eller på Hummelfjell. Ålen kan skilte med Norges tredje lengste skiheis og en helt ny og moderne terrengpark. På Hummelfjell i Os finner du også et flott skianlegg.