Fra fortid til fremtid med gjenbruk, retro og vintage

Oppdag Trøndelags gjenbruksperler. Gjenbruk og kjøp av brukte varer har blitt en del av hverdag. Utforsk de forskjellige butikkene som tilbyr alt fra møbler til klær, og oppdag hvordan disse stedene gir nytt liv til gamle ting, samtidig som de reduserer avfall.

7
Flora. foto: aina berg

Flora Antikk og gjenbruk, Flornes

Med en unik samling av antikviteter og sjeldne funn, er Flora Antikk og Brukt et paradis for antikk-entusiaster. I tillegg til antikviteter tilbyr de også ureiste gårdsprodukter fra egen hage, noe som gjør besøket til en helhetlig opplevelse av historie og bærekraft.

foto: aina berg

foto: aina berg

BrukOm, Nyhavna i Trondheim

Stor gjenbruksbutikk for de som verdsetter gjenbruk og bærekraft. Her finner du møbler, sportsutstyr, leker, interiørartikler, dekketøy, verktøy og bøker. BrukOm er et must-besøk for de som ønsker å handle bærekraftig.

Kjerringa me’ Straumen, Straumen

Med sin historiske beliggenhet og koselige atmosfære tilbyr Kjerringa me’ Straumen ikke bare en bruktbutikk, men også en lunsjkafé med lokale retter. Med fokus på lokale produkter og hjemmelaget mat gjør det stedet et unikt stoppested langs Den Gyldne Omvei.

foto: aina berg

foto: aina berg

Småbrukt, Kvål

Lokalisert langs E6 på Kvål, er Småbrukt en sjarmerende brukt- og antikkbutikk som fokuserer på kvalitet og lokalt håndverk. Fra håndlagde smykker til vintageklær, tilbyr de et variert utvalg av brukte skatter i en avslappet atmosfære.

Gjenbruken i Stjørdal

En oase for vintage-entusiaster og de som søker etter second hand-skatter. Denne butikken har alt fra klær og nips til møbler og bøker. Med en avslappende møteplass og barnekrok, er det et perfekt sted for en skattejakt i ro og mak.

Bruktbo, Stjørdal

Rett ved Stjørdal Gjenbrukstorg ligger Bruktbo, en spennende butikk som er et viktig ledd i avfallsreduksjonen i regionen. Med et variert utvalg av kopper, småmøbler, bøker og mye mer, er det et eldorado for de som elsker å finne skatter blant brukte gjenstander.

Arven Vintage

Arven selger vintage klær og tilbehør fra 90-tallet og tidligere, med fokus på miljøvennlige materialer som bomull, lin, silke, ull, og skinn. De tilbyr et bredt utvalg av jeans og andre plagg fra merker som Levi’s, Lee, Wrangler, Dickies, Carhartt, Pendleton, Woolrich, LL Bean, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Burberry, Belstaff, og Lacoste. Her kan du finne en skatt!

NMS Gjenbruk, Levanger

Som en del av en nasjonal gjenbrukskjede støtter NMS Gjenbruk i Levanger veldedige formål. Deres brede utvalg inkluderer alt fra møbler til bøker, samt Knausen-lys støpt av smeltede lysrester, som brenner lenge og støtter deres bærekraftsinitiativer.

Something Old Brudesalong & Blomsterbinderi på Hell

På Hell på Stjørdal finner du en brudesalong som er dedikert til bærekraftig bryllupsstil. Her finner du et utvalg av brukte og nye brudekjoler. Her finner du i tillegg til her kan du finne din perfekte kbrudejole, samt tilbehør for hele bryllupsfesten.

Du like kanskje også

Turforslag til vandreren

Turforslag til vandrerenTa beina fatt i høst! Trøndelag byr på nydelig natur i sprakende høstfarger.Foto: Marius RuaNasjonalpark-bauta Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark (Namdalen) Lengde: Ca. 6...

les mer