Unike smaksopplevelser i Trøndelag

Trøndelag bugner av steder som tilbyr unike smaksopplevelser. Her har du noen tips til restauranter, gårdscaféer og bryggerier i hele Trøndelag.

7

Lokalmat og drikke på Berg gård. Foto: R.R. Frontal/Marius Rua/Explore Trøndelag

Strandbaren på Stokkøya er en perle som tilbyr deilig lokal mat med fokus på fersk sjømat og kortreiste råvarer, alt servert i en unik og avslappet atmosfære med panoramautsikt over havet.

Denne restauranten på Steinkjer tar deg med på en reise gjennom smakfulle retter laget av lokale råvarer, med en moderne vri. Med sitt dedikerte team av kokker og servitører, garanterer Experience Restaurant en uforglemmelig matopplevelse.

Gårdskaféen til Jentene på Tunet i Selbu er en sjarmerende og idyllisk kafé som byr på hjemmelagde delikatesser og bakverk laget med kjærlighet. Her kan man nyte utsikten over det vakre landskapet, samtidig som man får servert godbiter med smaker fra regionen.

På Berg Gård på Inderøy  får du lære om den norske akevittradisjonen mens du får servert smaksrik akevitt som produseres lokalt på gården. Med kunnskapsrike verter og et vakkert gårdsmiljø, lover vi deg en god opplevelse. 

En kulinarisk oase der du kan glede deg over en meny inspirert av lokale råvarer og sesongens smaker, tilberedt med kreativitet og lidenskap. Med en imponerende utsikt over det vakre kulturlandskapet og en elegant atmosfære, inviterer restauranten til en gastronomisk opplevelse som kombinerer kulinarisk nytelse med enestående naturopplevelser.

Baklandet Skydsstation er en sjarmerende restaurant beliggende i hjertet av Trondheim, med rustikke og koselige lokaler som tar deg tilbake i tid. Her kan man nyte deilige tradisjonelle retter basert på lokale råvarer, samtidig som man opplever den historiske sjarmen og gjestfriheten som preger stedet.

Fæby Bryggeri i Verdal er et bryggeri som skiller seg ut med sin lidenskap for håndverksøl og bruk av lokale ingredienser, noe som resulterer i unike og smakfulle ølvarianter. Hos Fæby Bryggeri får de besøkende oppleve lokale øltradisjoner og utforske det rike smakslandskapet i Verdal.

Sommerkaféen på Kalsa Gårdsbakeri på Glåmos er en sjarmerende og idyllisk kafé hvor besøkende kan nyte ferskt bakt brød, kaker og andre delikatesser laget med ekte håndverk og kjærlighet til tradisjonene. Med sin landlige atmosfære og utendørs sitteplasser i naturskjønne omgivelser, tilbyr sommerkaféen en avslappende og smakfull opplevelse for alle som søker en pause fra hverdagens hektiske tempo.

Spontan vinbar i Trondheim er en trendy og levende vinbar som byr på et spennende utvalg av naturlige og ufiltrerte viner fra hele verden, i tillegg til et imponerende utvalg av småretter og snacks. Med sin avslappede atmosfære og kunnskapsrike personale, er Spontan vinbar det ideelle stedet å utforske og nyte kvalitetsviner i Trondheims pulserende matscene.

Vatn Kulturspinn og Bistro er en unik destinasjon som kombinerer kunst, kultur og kulinariske opplevelser i en gammel bunker. Med et mangfoldig program av arrangementer og en meny som fokuserer på lokale og økologiske ingredienser, inviterer Vatn Kulturspinn og Bistro besøkende til å utforske en helhetlig opplevelse av kunst, mat og atmosfære.

 

Hvert år arrangeres både Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim, og begge festivalene tiltrekker seg både lokalbefolkning og besøkende. Trøndersk Matfestival hyller den rike matkulturen i regionen og byr på et bredt spekter av tradisjonelle retter og smaksopplevelser som fremhever lokale råvarer og kulinariske tradisjoner. Du kan også utforske mangfoldet av håndverksøl fra ulike bryggerier på Bryggerifestivalen. Festivalen skaper en livlig atmosfære med smaksprøver, bryggerisamtaler og festlige aktiviteter.

Mikkelhaug Gård. Foto: Marius Rua

Nyt Trøndelags beste smaker

Du liker kanskje også

Bocuse d´Or Europe 2024

Bocuse d´Or Europe 2024

Den 19-20. mars 2024 er Trondheim vertskap for prestisjetunge Bocuse d’Or Europa. Dette kulinariske mesterskapet, som er en av de mest ettertraktede hendelsene innen gourmetverdenen, vil samle noen av de mest talentfulle og lidenskapelige kokkene fra hele Europa.

les mer
Lidenskap i fiskarbondens rike

Lidenskap i fiskarbondens rike

Du merker det så snart du er ute av tunnelen fra Hemnskjela til Jøsnøya. Naturen senker skuldrene. Svingene blir slakere, tiden blir mykere og armslaget blir større. Det er som Hitra åpner armene og...

les mer
Kysten som tilbyr verdens beste smaker

Kysten som tilbyr verdens beste smaker

Et av gourmetmålene som er mest populært for tiden, er Trøndelag-regionen. Vi har reist langs den utemmede kysten og opplevd matkultur i verdensklasse, naturens imponerende underverker og en fascinerende kystkultur.

les mer