Unike overnattinger

Opplev Trøndelag på sitt beste gjennom unike steder å overnatte. Her finner du sjarmerende tretopphytter, domer, naust og unike og historiske hotell. Her finner du garantert noe som frister.

7
ufo hytta FOTO: aina berg

foto: Naustet stokkøya

Naustet på Stokkøya

I dette luksuriøse naustet kan du nyte avslappende verdens ende-vibber. For deg som setter pris på stil, er Naustet et must. Naustet ligger i fantastiske omgivelser, hengende over det krystallklare havet, med egen badstue og boblebad. Ikke langt unna finner du også Stokkøya Sjøsenter, som tilbyr en unik kystopplevelse ved en av Norges fineste strender, med en flott restaurant og et særegent hotell.

Fuglekassehytta

Fuglekassehytta tar innendørs naturopplevelse til et nytt nivå. Hytta er et vakkert designet tilfluktssted i tretoppene med utsikt over fjorden. Selv om den ser ut som en fuglekasse, er den alt annet enn enkel. Inne finner du en flott peis, et luksuriøst badekar og en «Instagram-vennlig» utsikt fra det store runde vinduet. Hytta har alle fasiliteter du trenger, og frokost er inkludert; lokale produkter blir levert til døren på det tidspunktet du selv ønsker.

foto: ellen homstad

foto: marius rua

Namsen Salmon & Train Experience

Når du tror du har sett alt i Trøndelag, dukker denne perlen av et overnattingssted opp. Midt over Namsen i Overhalla, en av Norges beste lakseelver, kan du nå overnatte i en av NSB’s utrangerte sovevogner fra 60 tallet. Du våkner opp midt på brua og kan nyte utsikten utover elva. I dag fungerer den som et enkelt hotell med ti rom, alle med tvillingkøyer som ligner veldig på de som var der da toget kjørte. Her finner du også ei sanitærvogn, spisevogn og ei bar/kjøkkenvogn.

Wild River Glamping

Wild River Glamping er et lidenskapsprosjekt av en tenåringsgründer, og er også en hyllest til det spennende landskapet i Oppdal. Her handler det om naturens skjønnhet og enkelheten den bringer med seg. Med tre forskjellige overnattingsmuligheter som tar gjestene nærmere naturen. Du kan velge mellom det koselige kuppelteltet hvor du kan se stjernehimmelen mens du ligger varm under dynen din, den innglassede hytta omringet av natur fra alle kanter, eller den fredelige A-frame hytta. Uansett hvilken innkvartering du velger, får du fred og privatliv, samt et sterkt fokus på bærekraft og bevaring av en unik opplevelse.

foto: wild river glamping

foto: marius rua

Tretopphytter

Det finnes flere tretopphytter å velge mellom i Trøndelag, med ulike utsikter og omgivelser. Enten du vil oppleve høyden sammen med venner og familie i den godt utstyrte Himmelhøy-hytta nær Namsos, eller foretrekker en mer enkel opplevelse i et svevetelt i trollskogen ved Ekne i Levanger, så er det noe for enhver smak. Hytta i Treet i Soknedal sør for Trondheim minner om et hobbithus i tretoppene.

Britannia Hotel

Britannia Hotel åpnet i Trondheim sentrum i 1870 for å ønske reisende fiskeentusiaster fra Storbritannia velkommen. «Vi snakker engelsk og serverer ettermiddagste» sto det på skiltet utenfor den store inngangen. I 2019 gjenåpnet den nye eieren Odd Reitan hotellet etter en tre år lang oppussing fra topp til tå, og Britannia ble Norges nyeste medlem av The Leading Hotels of the World. Med landets beste frokost, legendariske Hästens-senger i alle rom og seks fantastiske spisesteder, inkludert den berømte Palmehaven, er dette et hotell vi trygt anbefaler.

foto: will lee-wright

foto: sigbjørn loseth

Øyna Kulturlandskapshotell

Øyna Kulturlandskapshotell har et navn som virkelig innfrir forventningene. Hotellet ligger på en høyde i Inderøy og tilbyr atten romslige og spektakulære rom, hver med unik utsikt over jorder, fjorder og fjell. Området er kjent som Den Gyldne Omvei på grunn av sitt store utvalg av lokale mat- og drikkeprodusenter, inkludert noen av verdens beste oster fra Gangstad. Her kan du nyte en utmerket frokost og en deilig middag i restauranten, som stolt viser frem det beste fra regionen.

Dome Smiberget

En av de mest minneverdige måtene å tilbringe en natt i norsk natur på er å bo i en kuppel med glasstopp, med stjernene som blinker over og havet skvulper ved steinene under. Smiberget Dome på klippetoppen ved Hjellup Fjordbo er et perfekt eksempel, betryggende tilbaketrukket og luksuriøst utstyrt med komfortable møbler og dype tepper. Du kan også leie boblebadet på stranden og kanskje, hvis du er heldig, være vitne til en privat visning av nordlyset.

foto: till daling

foto: marius rua

Sula Fyr

Trøndelag er kjent for sine mange vannveier. Enten det er de berømte lakserike elvene som snor seg gjennom regionen, de åpne fjordene eller den barske nordatlantiske kystlinjen, er vannet alltid en del av opplevelsen. For å virkelig få følelsen av å være i harmoni med havet, må du ta den lange reisen ut til øygruppen Sula. Disse fiskeøyene tilbyr en autentisk smak av norsk kystliv med en historie som strekker seg flere hundre år tilbake. Her finnes ulike overnattingsmuligheter, inkludert to koselige leiligheter i fyrvokterhytta.

Leka Brygge

På den nordligste spissen av Trøndelag ligger det geologiske underet Leka. De røde serpentinfjellene har gjort øykommunen til Norges geologiske monument, og tiltrekker besøkende fra fjern og nær. Her er det også fantastiske fiskemuligheter. Leka Brygge tilbyr et svært godt utvalg av overnattingsmuligheter. Du kan velge mellom ulike leiligheter og rorbuer, inkludert den imponerende 120m² toppleiligheten som har plass til åtte personer.

foto: marius rua

foto: ellen homstad

Namsskogan Familiepark

I et fylket fullt av trollbindende og spennende overnattingsmuligheter, er det én opplevelse som vil gi familien minner for livet. Namsskogan Rovdyrcamp tilbyr fem lavvoer midt i deres nordiske safaripark, så du kan sove på nært hold med ulver og bjørner – hvis du tør. Lavvoene er enkle i konstruksjonen, men du har ved og reinskinn å sove på. Om sommeren kan du også prøve deg på fiske og kanopadling, men vær forberedt på at ulvene kan hyle mot månen om natten!

UFOhytta

Tenk deg en 40-tonns treskulptur som er beboelig og balansert på en ås, med panoramautsikt over de omkringliggende fjellene. Det er like unikt og fantastisk som det høres ut! Og det beste av alt, det ligger i Hessdalen, dalen kjent for et uforklarlig lysfenomen. Kanskje får du se en UFO? Hvem vet, men én ting er sikkert, arkitekten August Schmidt har skapt en spesiell overnattingsopplevelse som rommer syv personer fordelt på fire soverom. Hytta er også tilrettelagt for funksjonshemmede, og du kan kjøre helt fram til inngangen. Men når snøen kommer, er det en 3,5 km ski- eller snøscootertur fra parkeringsplassen.

Foto: aina berg

Du like kanskje også

Reis til Trøndelag med fly

Reis til Trøndelag med fly

Oppdag fordelene med direktefly til og fra Trondheim lufthavn. Legg ut på en sømløs reise til hjertet av Norge med vårt siste tilskudd – et direktefly fra München til Trondheim!

les mer
På ferie med hund i Trøndelag

På ferie med hund i Trøndelag

Trøndelag er som skapt for å utforskes med hund. Avstandene er korte, naturen er alltid tett på og temperaturen egner seg godt til pels. Fra fjord til fjell og byliv – her er våre beste tips til din firbeinte venn og deg.

les mer