trondheim

I Trondheim får du en smakebit av både historie, kunst, teknologi og grønne initiativ. Trondheim skiller seg ut med sitt pulserende byliv og har vært det helt siden den var vikinghovedstaden i Norge. Men før pilegrimene og vikingtiden ble folk tiltrukket av regionen av sjømatrike fjorder og store fjell fylt med dyreliv og noe av det mest fruktbare jordsmonnet i landet.

I dag yrer Trondheim av ungdom og friske ideer, et blomstrende teknologimiljø og banebrytende nystartede bedrifter og coworking spaces. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, det største universitetet i Norge, skal ha mye av takken for dette. Gjennom sin strategiske forskning innen områder som energi, helse, hav og bærekraft adresserer NTNU mange samfunnsutfordringer. Og de unge hodene til alle de 40 000 studentene spiller en stor rolle i å legge til rette for kulturelle arrangementer og aktiviteter rundt om i byen.

Trondheim – Home of Nordic Flavours

En verdifull reise for matelskere, Trondheim har den ultimate kulinariske opplevelsen. Med et bredt utvalg av lokale kaffebarer, sjarmerende kafeer, lekre spisesteder og mikrobryggerier, går du ikke tom for alternativer. Det er en sterk kultur for å blande lokale råvarer med nye ideer, som Michelin-stjernerestaurantene Speilsalen, Credo og Fagn eller The Crab, Kraft Bodega, Troll, To Rom og Kjøkken og Sellanraa Bok & Bar som har stor fokus på kortreist mat. Små- og storvilt, lam, skalldyr, laks og annen sjømat, og bær er alle spesialiteter fra Trondheimsregionen.

 

foto: marius rua

Bli en natt ekstra

For en mer luksuriøs opplevelse, bestill noen netters opphold på det femstjernershotellet, Britannia. Omgitt av eleganse og plysjdesign, kan du bestille en avslappende spadag, ta et matlagingskurs med en av deres erfarne kokker eller spise på en av flere restauranter på stedet. Britannia ligger midt i sentrum av byen, du har gangavstand til mange fantastiske steder og attraksjoner. Spaser gjennom det fargerike og sjarmerende nabolaget Bakklandet, og stopp på den Gamlebybro for å ta noen bilder. Du kan også ta turen innom Trondheim Kunstmuseum for å beundre norske-, internasjonale- og samtidskunstutstillinger. Se butikker som Carma, Bogart.Cosmo, Shine eller Retro for å finne noe fint til garderoben

BRITANNIA HOTEL. FOTO: DREYER HENSLEY

Nidarosdomen

Besøk den berømte Nidarosdomen og se dens bemerkelsesverdige gotiske fasade. Katedralen er Norges nasjonale helligdom, bygget over St. Olavs grav. Nidarosdomen har vært et viktig pilegrimsmål helt siden den tidligere vikingkongen Olaf II Haraldsson ble helgenkåret i 1031. Stedet som startet som et enkelt trekapell over helgenens grav, utviklet seg over tid til en praktfull katedral.

 

Utendørs i Trondheim

Elsker du friluftsliv, finnes det en overflod av mark og fantastisk natur like utenfor byens kjerne i Bymarka. Dette naturskjønne området er ideelt for fotturer på sommeren og langrenn i vintermånedene. Det er en rekke merkede stier på kryss og tvers av reservatet, som fører til flotte utsiktspunkter, sjarmerende rasteplasser og koselige hytter med mat og forfriskninger. Utforsk Trondheim, Norges historiske hovedstad, og The home of Nordic flavours.

foto: jarle hagen

Ting å gjøre i trondheim

Hvis du planlegger å tilbringe dagen i Trondheim, har du et bredt spekter av spennende aktiviteter å velge mellom. Trondheim byr på en rekke opplevelser, fra å utforske historiske steder, shoppe, nyte utendørsopplevelser og virkelig god mat.

Utforsk destinasjonene