Tolv historiske overnattingssteder

Utforsk den unike sjarmen til historiske overnattingssteder, hvor du kan oppleve en autentisk reise tilbake i tid samtidig som du nyter moderne komfort. Fra herregårder til sjarmerende hytter og historiske hoteller, Trøndelag tilbyr en rekke unike overnattingsmuligheter som lar deg oppleve regionens rike arv på nært hold.

7

Britannia Hotell. Foto: Lars Petter Pettersen

Britannia Hotel er et av de mest kjente hotellene i Norge, beliggende i hjertet av Trondheim. Hotellet har en rik historie og ble grunnlagt i 1870. Med sin majestetiske arkitektur og elegante interiør, er Britannia et populært reisemål for både norske og internasjonale gjester. Hotellet tilbyr en rekke fasiliteter, inkludert flere restauranter og barer, et velværesenter, et svømmebasseng og møtelokaler. Britannia Hotel er kjent for å tilby førsteklasses service og luksuriøse opplevelser til sine gjester.

Herregården ble bygget i 1902 og er omgitt av en stor park med vakre hager og grøntområder. Hotellet tilbyr en unik atmosfære med en blanding av moderne bekvemmeligheter og tradisjonell eleganse. Rommene har en historisk sjarm, med antikke møbler og detaljerte takdekorasjoner. Bårdshaug Herregård har en restaurant som serverer mat basert på lokale råvarer, og det er mulig å arrangere selskaper og bryllup i herskapelige omgivelser. Det er også mulig å gå på tur i parken rundt herregården, og man kan besøke Thamspaviljongen som ligger like i nærheten.

 

Selbusjøen Hotell har tatt imot gjester siden 1987. Hotellet ligger ved Selbusjøen, en times kjøretur fra Trondheim. Hotellet tilbyr en rolig atmosfære og en fantastisk utsikt over innsjøen og de omkringliggende fjellene. Hotellets restaurant serverer mat basert på lokale råvarer, og har en hyggelig bar. Selbusjøen Hotell passer perfekt for både forretningsreisende og feriegjester, og tilbyr også møtelokaler og selskapslokaler for større arrangementer. Her kan du nyte en tur i den vakre naturen rundt hotellet, og det er mulig å leie sykler og kajakker for å utforske området. Legg gjerne sykkelturen til Årsøya Fritidspark. 

Foto: Marius Rua/trondelag.com

Foto: Marius Rua/trondelag.com

Grønset Skysstasjon tilbyr overnatting i historiske og sjarmerende omgivelser. Hotellet er innredet med historiske detaljer, og gir deg en autentisk opplevelse av livet langs E6 gjennom historien. I restauranten får du mat og drikke fra lokale aktører, det er også mulig å spise frokost og lunsj her. Overnatting på Grønset Skysstasjon passer perfekt for gjester som ønsker å utforske den vakre naturen i området.

Ertzeidergården er en tradisjonsrik gård som finner på Røros. Gården har en lang historie, og ble opprinnelig bygget på slutten av 1600-tallet. Uansett om du er på en romantisk ferie, en familieutflukt eller en kulturell oppdagelsesreise, vil Ertzeidergården tilby deg et behagelig opphold i hjertet av Røros. Her kan du oppleve den gode atmosfæren og sjarmen til denne historiske byen på en komfortabel og innbydende måte.

Foto: Erzscheidergården

Foto: Øystein Moe- Helmet

Villa fyr i Flatanger er en vakker og unik bygning som ligger på øya Villa ved Flatanger på Trøndelagskysten. Bygningen ble opprinnelig satt opp i 1898 som et fyrtårn, og ble senere omgjort til et sommerhus. I dag er Villa fyr i Flatanger et populært sted for overnatting og arrangementer, og gir gjestene en fantastisk utsikt over havet og den omkringliggende naturen. Gjestene kan nyte de vakre omgivelsene og aktiviteter som fisketurer og turer i naturen.

Husfrua Gårdshotell på Inderøy er et sjarmerende overnattingssted som tilbyr gjestene en nydelig opplevelse av norsk landsbygdsliv. Overnattingsstedet består av ei gammel, tradisjonell trønderlån som er omgjort til et moderne og komfortabelt overnattingssted. Husfrua tilbyr også en rekke aktiviteter og opplevelser, inkludert matkurs, gårdsbesøk og sykling i det vakre landskapet rundt overnattingsstedet. Gjestene kan nyte den friske luften, den vakre naturen og det fredelige livet på landsbygda. 

Foto: Marius Rua/trondelag.com

Foto: Nadia Mari Søpstad

Orkla Gjestebolig ble opprinnelig bygget av Orkla Grube-Aktiebolag i 1916. Huset ble blant annet brukt i forbindelse med styremøter og andre viktige møter for selskapet, og senere brukt som hovedkontor for Orkla-gruppen. Orkla Gjestebolig er en attraktiv overnattingsmulighet i fordums prakt som tilbyr avslapping og ro i herskapelige omgivelser for sine besøkende.  

Sula Fyr ble bygget i 1919 og var bebodd av en fyrvokter og hans familie frem til fyret ble automatisert i 2004. I dag er fyrvokterboligen restaurert og åpnet som et overnattingssted for turister og besøkende. Boligen har tre soverom og kan huse opptil seks gjester, og tilbyr fantastisk utsikt over havet og det vakre landskapet rundt øya. Fyrvokterboligen er et populært sted å overnatte for naturelskere, turgåere og alle som ønsker å oppleve ro og fred på en øy borte fra byens mas og kjas.

Foto: Marius Rua/trondelag.com

Gården har lange tradisjoner som et sted for pilegrimer og besøkende som ønsker å oppleve den åndelige atmosfæren rundt Nidarosdomen, som er et av de viktigste pilegrimsmålene i Skandinavia. Hos Nidaros Pilegrimsgård kan du overnatte på koselige rom og våkne opp til god frokost før du tar fatt på dagen. I deres bakeri og café kan gjestene nyte deilige bakverk og matretter. Nidaros Pilegrimsgård er et ideelt sted å bo for pilegrimer som vandrer St. Olavsleden, samt for alle som ønsker å oppleve den rike kulturarven og historien i Trondheim. 

Foto: Ersgard

Ersgard på Stjørdal tilbyr en fantastisk opplevelse for gjester som søker ro, natur og komfort. Med sjarmerende rom kan du nyte en avslappende natts søvn i behagelige omgivelser. Vertskapet er vennlig og imøtekommende, og står klare til å hjelpe deg med alt du trenger under oppholdet. Enten du vil utforske de nærliggende fjellene og skogene, eller bare slappe av og nyte den rolige atmosfæren, vil Ersgard overnatting sikre at du får en minneverdig og hyggelig tid.

Du liker kanskje også