Ting å gjøre i Trondheim når det regner

Regn er ikke et ukjent fenomen i Trondheim!  Da kan det være godt å være innendørs. Her får du tips om hva du kan gjøre i Trondheim en grå regnværsdag.

7

Trondheim. Foto: Wil Lee-Wright.

Pirbadet badeland

Pirbadet er Norges største innendørs badeanlegg. Her finner du bølgebasseng, boblebad, helsebad, idrettsbad, barnebasseng, strømningskanal, en 100 meter lang fartssklie med lyd- og lyseffekter, tunneler og «magesug». 

Enkelte omtaler anlegget som en «badekatedral». Nærheten og utsikten til sjø, vær og vind fascinerer besøkende i alle aldre.

Pirbadet, Trondheim. Foto: Sven-Erik Knoff.

Rockheim, Trondheim. Foto: Wil Lee-Wright.

Rockheim – nasjonalt museum for populærmusikk

Rockheim ligger på Brattøra i Trondheim, og har både utstillinger og faste installasjoner som omhandler norsk populærmusikk. Rockheim er på alle måter et opplevelsessenter, og her skal du ikke bare se på ting, men styre musikken, lage musikk, ta på ting, prøve instrumenter osv. I restauranten er det lunsjbuffet, og herfra har du flott utsikt over store deler av Trondheim. Er du musikkinteressert er det lett å bruke mange timer på Rockheim. 

Vitensenteret

Vitensenteret er et populærvitenskapelig opplevelsessenter midt i Trondheim sentrum. Senteret har en stor interaktiv utstilling der du føler, lukter, bygger og leker deg fram til ny viten. Legger du besøket til en helg eller ferie må du sørge for å få med deg en visning i Norges mest avanserte planetarium. Senteret arrangerer også vitenverksted og vitenshow der barn og unge blant annet kan bygge raketter, lære om kjemiske reaksjoner og dykke ned i en verden full av små atomer og molekyler vi vanligvis ikke ser.

Vitensenteret, Trondheim. Foto: Maja Lindseth.

Havet Arena, Trondheim. Foto: Marius Rua.

Bad og sauna på Havet Arena

Ta deg et oppfriskende bad i Trondheimsfjorden, kombinert med et besøk i badstua. Det spiller ingen rolle om det regner – du blir våt uansett! På Havet Arena finner du en flytende landsby med 5 saunaer, sjøbassenger, bar, og utedusj. Temperatur i saunaene varierer mellom 80-85 grader. 

 

Gå på kafé

I Trondheim finner du en kafé for en hver smak: om du er ute etter noe å spise eller en utsøkt kaffe kopp, kakao eller deilig te eller booble tea. Når det regner er det perfekt å tilbringe noen hyggelige  timer rundt et kafébord sammen med kjæresten, familien, venner, eller alene med en god bok. 

Havet, Trondheim. Foto: Marius Rua.

Ringve Musikkmuseum, Trondheim. Foto: Wil Lee-Wright.

Ringve Musikkmuseum

Ringve Musikkmuseum er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter. Museet ligger i en av de gamle lystgårdene på Lade like utenfor Trondheim sentrum. Her kan du finne dine favoritter blant 2000 musikkinstrumenter. Her byr guiden på levende musikk og spennende fortellinger fra den norske musikkhistorien. Café Victoria er en perfekt plass å legge inn en liten kaffepause innimellom alle musikkopplevelsene.

Bakklandet – shopping og kafè

I den gamle bydelen Bakklandet ligger kafeene og designbutikkene på rekke og rad. Her kan du fint bruke en hel formiddag på å se på klær og brukskunst og spise og drikke godt. De lave og fargerike husene nærheten til Nidelva skaper en idyllisk stemning, og med korte avstander mellom de ulike stedene går det fint å holde seg tørr selv om det regner godt ute.

Baklandet Skydsstation, Trondheim. Foto: Marius Rua.

Du liker kanskje også

Jentetur med et snev av luksus

Jentetur med et snev av luksus

Trondheim er det perfekte reisemålet for deg som vil ha i pose og sekk. Med Britannia Hotel som base, et utall kunstgallerier, mange shoppingmuligheter og avslappende spa, er det mye å glede seg over.

les mer