Sub-Lugar på Stokkøya Sjøsenter i Åfjord

Hvis du ikke har prøvd å sove i en SUB-lugar – så er det absolutt verdt å prøve. Og spesielt i de idylliske omgivelsene på Stokkøya.

7

Sub-lugar på Stokkøya Sjøsenter i Åfjord/ FOTO: CH / trondelag.com

Helt ytterst i Åfjord på Fosenhalvøya, ligger Stokkøya Sjøsenter. Sjøsenteret med sin Strandbar har de siste årene blitt et av de mest populære stedene å besøke i Trøndelag. Kombinasjonen av Trøndelags fineste strand, Strandbaren med sine lokale retter av høy klasse og den de arkitektonisk spennende utformede overnattingsenhetene som ligger under bakken, gjør at Stokkøya Sjøsenter til noe helt unikt.

foto: grim berge

Sub-lugar

Overnattingen foregår i SUB-lugar (Sov Under Bakken). Disse er gravd inn i en jordvoll slik at du kan stå midt oppå rekken av lugarer uten å vite hva du har under deg. SUB-lugarene har funnet inspirasjon i de gamle jordkjellerne som tidligere lå trygt gjemt innenfor sandbanken. Det er imidlertid tilført et moderne preg ved å introdusere rikelig dagslys gjennom store åpninger i taket og gulv-til-tak glassvegger som vender mot havet.

Lugarene er utformet i betong og andre grove materialer. De har fått flere priser for sin spennende og minimalistiske utforming.