Storbyopplevelser i Trondheim

Smaksopplevelser i verdensklasse, småbysjarm og nærhet til naturen. Velkommen til Trondheim, Home of Nordic Flavours!

7
Foto: Stig Rimolsrønning 

Trondheim. I denne store lille byen forenes historiens lange linjer med fremtidens mange muligheter. Historie, kultur, teknologi og grønt initiativ mikses sammen og utvikles på nye og spennende måter. Byen vibrer av liv og byr på smaksopplevelser i verdensklasse, samtidig som småbysjarmen og nærheten til naturen er like intakt. Med sine 200.000 innbyggere er Trondheim Norges tredje største by. Visste du at Trondheim var en gang var Norges hovedstad? Både før, under og etter vikingtiden har folk fra alle verdenshjørner valfartet til Trondheim – byen med Nordens aller beste råvarer. Med sjømat fra isklar fjord, kjøtt og vilt fra ruvende fjellområder og duggfriske grønnsaker fra landområdene rundt bykjernen, er Trondheim hele Norges mathovedstad.

Et av landets største friluftsmuseer

Sverresborg Trøndelag folkemuseum er historien om borgen, byen og bygda. I naturskjønne omgivelser rundt ruinene av Norges eldste middelalderborg, reist av kong Sverre, ligger et av landets største friluftsmuseer. I Byavdelingen møter du levende tidsbilder og spennende interiører fra Trondheims fascinerende historie fra 1700-tallet og opp til i dag. Opplev også byens skyggeside og besøk Nattmannshuset – byens mest foraktede hus på 1700 tallet!

Foto: runa eggen

Foto: trondheim kajakk

Sighteeing fra Nidelva

Trondheim kajakk har gleden av å tilby deg en opplevelse utenom det vanlige, nemlig kajakk langs Nidelven. Turen gir deg en unik mulighet til å se Trondheim på en ny måte, og du får med deg byens topp-attraksjoner som Nidarosdomen, Gamle Bybro og Bryggene på nært hold.

Svev mellom trekronene 

I flotte omgivelser på Rotvoll kun 10 minutter fra Trondheim sentrum ligger klatreparken Høyt & Lavt Adventure Park. Fordelt over to stemningsfulle skogsområder finner man mange spennende utfordringer for både store og små. Her kan du suse igjennom lufta med utsikt utover Trondheimsfjorden og klatre mellom trærne med fuglesang i ørene.

Foto: 

Foto: trondheim by boat

Opplev byen på en ny måte

Trondheim by Boat er en unik opplevelse hvor du ser Trondheim fra et helt nytt perspektiv! Reisen på havet langs kysten, på fjorder og elver har alltid vært en viktig del av livet i Norge – på turer med båten Frøya blir dere med tilbake gjennom Trondheims historie mens dere seiler på Nidelva, viser dere fargerike solnedganger på fjorden og jager nordlysene som lyser opp himmelen en mørk vinternatt.

Senk skuldrene på Britannia Hotel

Britannia Hotell er et hus med mange dører. Et nettverk av opplevelser og muligheter å utforske. Åpne en, åpen mange. Kom for en dag… bli for en natt. Nye Britannia Spa er pusset opp i et utsøkt design, og er en moderne, elegant oase av avslapping. Nyt en god massasje eller velg din foretrukne behandling i den omfattende menyen.

Foto: Dreyer Hensley

Foto: CH – visitnorway.com

Rockheim – Det nasjonale museet for populæremusikk

Rockheim har ansvar for å samle inn, ta vare på og videreformidle norsk populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Rockheims hovedutstilling, Tidstunnellen, er lagt opp som en reise gjennom nyere norsk musikk- og kulturhistorie. Her beveger du deg fra 1950-tallets gryende ungdomskultur til dagens digitale mediemangfold.

Veitevandring

Veitene i Trondheim er en viktig del av byens middelalderhistorie og samtidig en integrert del av den moderne byen. Trondheim har hele 40 eksisterende originale veiter som er restene av den opprinnelige sekundære gatestrukturen. Opprinnelig betyr ordet “veite” grøft, men ble brukt i gamle dager for å beskrive bakgater i norske middelalderbyer.

Foto: jarle hagen