Skisenter i Trøndelag

Trøndelags skisentre yrer av liv i vintersesongen. Her får du en oversikt over skisentre i Trøndelag du kan besøke i vinter.

7
Oppdal Skisenter/ Foto: Terje Rakke

Meråker Alpinsenter – familieskisenter

Meråker Alpinsenter har et løypetilbud som passer både ung og voksen, med godt preparerte nedfarter i alle vanskelighetsgrader, offpist-muligheter, barnebakke og funpark. Alpinsenteret besøkes av de som liker alpint, snowboard og telemarkski. Les mer om Meråker Alpinsenter og kjøp skipass på nett.

foto: marius rua

Oppdal Skisenter – kåret til Norges beste

Oppdal Skisenter er flere ganger kåret til Norges beste skisenter, senest i 2010. Skisenteret på Oppdal har bakker i fire fjell, hvorav det er 14 blå løyper, 10 grønne løyper, 10 røde løyper og 5 sorte løyper. Heisene fordeler seg på tre stolheiser, 9 t-heiser, fem tallerkenheiser og én båndheis.

Børgefjellsenteret i Røyrvik – familieskisenter

Børgefjellsenteret i Røyrvik er et kombinert ski- og kjelketrekk, med fire nedfarter for ski og to egne nedfarter for rattkjelker. Senteret har i tillegg et eget barneskitrekk med to nedfarter i et skjermet område.

Børgefjellsenteret er også godt utstyrt med skiutleie, og du kan leie alpin- og telemarkski, rattkjelker, snowboard, snøskøyter, hjelm osv. I området rundt skisenteret finner du godt preparerte turløyper og lysløype med flott skiterreng.

Les mer om Børgefjellsenteret og andre opplevelser i og rundt Røyrvik i vinter.

foto: Marius Rua/Buckethaus

foto: grongskisenter

Grong Skisenter 

I Grong Skisenter finner du 15 nedfarter av ulik vanskelighetsgrad, 4 skitrekk og et eget barneskiområde.

Grong Skisenter har også snowboardpark med halfpipe, quarterpipe, terrengløype og rails. Snowboardparken og store deler av alpinanlegget har flombelysning.

Vassfjellet Skisenter ved Trondheim

Vassfjellet Skisenter ligger i Klæbu ved Trondheim, og har 6 skiheiser, 10 nedfarter og en total fallhøyde 460 meter. Vassfjellet tilbyr ett av Norges største bynære alpinanlegg, nært nok for en kveldstur i noen av landets beste flomlysbakker.

Her finnes lune, varierte bakker i alle vanskelighetsgrader, både for alpint, telemark og snøbrett.

Les mer om skiopplevelser i Vassfjellet Skisenter ved Trondheim.

foto: vassfjellet

Tydal Skisenter – familieskisenter

Tydal Skisenter ligger idyllisk til ved Mosjøen i Tydal. Senteret har 3 nedfarter som starter på 790 meters høyde, og de tre nedfartene er 950 meter, 1100 meter og 1200 meter lange.

Les mer om Tydal Skisenter.

Ålen Skisenter – familieanlegg

Ålen skisenter ligger 3 mil fra Røros, og har ett av Norges lengste skitrekk, på over 1700 meter.

Nedfartene er på over 2 km, med varierte løyper for store og små, øvede og nybegynnere, samt egen barneheis.

foto: allsidig design

Knyken Skisenter, Orkdal – familieskisenter

Etter to omfattende byggetrinn framstår nå Knyken Skisenter som et fullverdig skianlegg. Her er det 2 skiheiser, 4 nedfarter på tilsammen ca. 3000 m og flombelysning.

Lierne Skisenter, Nordli – Familieskisenter

Lierne Skisenter ligger i tilknytning til Lierne Gjestegård, i Nordli. Skisenteret har én heis av typen t-krok, med en lengde på 750 meter.

Fra toppen kan du velge mellom to nedfarter. Lierne Skisenter tilbyr skiutleie i alle størrelser. I nærhet til senteret ligger oppkjørte turløyper, og kiosk/varmestue.

Les mer om Lierne Skisenter og Lierne Gjestegård.

foto: Lierne Gjestegård