20/4: Bjørn Tomren på Ladekaia

### Ta godt i mot Bjørn Tomren (duo) på Ladekaia 19. og 20. april!

Med seg har han Åse Britt Jakobsen som det siste året blant annet gjort seg bemerket som vokalist i Bergen Bonanza og HP Gundersens Chinatown Bluesband.
Hun er også med skribent på flere av låtene til Bjørn, som i vinter har gjort seg bemerket med det helt strålende albumet «The Astronomer's Dream»

I billettkategorien "konsert og middag" inkluderes en hovedrett fra Ladekaias kjøkken hvor du kan velge mellom fisk eller kjøtt.
Menyen er som følger:

**Fisk**
Krema fiskesuppe med laks, torsk, blåskjell og reker
Serves med brød og smør
Allergi: Gluten (Hvete), melk, fisk, soya, skalldyr

**Kjøtt**
Baconcheese burger med fries
Allergi: Gluten (hvete), melk, egg, sennep og sulfitt

Høsten 2021 imponerte Bjørn Tomren hele Norge som den mest særegne artisten i den populære NRK-serien «Stjernekamp». Med sitt unike utrykk og sin enestående formidlingsevne rakk Tomren på kort tid å bli folkeeie, og ble omtalt som «den kuleste artisten i Stjernekamp gjennom tidene». Bjørn fulgte opp tv-suksessen med en lang turne og utsolgte konserthus over hele landet, som kulminerte i 3 fullstappede konserter i Oslo Konserthus.

Artisten, låtskriveren og komikeren fra Tomrefjorden er også kjent fra den notoriske jodle- og trekkspillduoen Polkabjørn & Kleine Heine, som blant annet har varmet opp for a-ha og blitt stjerner i dokumentarfilmen om seg selv «Kunsten å jodle». I 2019 ga Bjørn ut sitt første album, «Bad Science Fiction» til overveldende kritikker. Avisen Bergens Tidende karakteriserte platen som «så mørk at man kan drukne i den». Tomren selv kaller det dystopisk sci-fi country som du kan lytte til i bakrus.

Som en av landets mest allsidige musikere spenner Tomrens musikalske rekkevidde fra americana og religiøse folketoner til jazz, viser, jodling, strupesang, dialekt-punk og psykedelisk-protest musikk.
Bjørn Tomren har også gjennomført flere ekspedisjoner og innehar verdensrekorden i flest forseringer av Norge på langs; i kajakk, til fots, på ski og i robåt.

Han kan også se tilbake på kort en karriere som klovn. Eller som forfatteren Erlend Loe sier det:
«Bjørn Tomren er ikke bare en gudbenådet musiker med fantastisk stemme. Han kan også sykle på ett hjul».

**Praktisk info**
Dørene åpner 19.00
Mat serveres fra 19.30
Konsertstart 21.00

Drikke bestilles med QR-kode på bordet, eller kjøpes i baren.
Om det er noen allergier som skal hensyn tas i forhold til meny, så ber vi dere sende oss en e-post på: booking@ladekaia.no

Dersom dere ønsker å sitte sammen med et annet følge som har kjøpt billetter separat, vennligst meld inn til oss hvem dere ønsker å sitte sammen med. Vi vil sørge for et hyggelig bord. Send e-post til: booking@ladekaia.no

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Lørdag

  20.04.2024

  20.04.2024

  19:00

  23:00

  Ladekaia