© Visit Trondheim

Baklandet Skydsstation

I helt unike lokaler, er Baklandet Skydsstation en fredlig og idyllisk kafé hvor man kan nyte deilig mat og drikke i gammeldagse omgivelser. Blide og hyggelige verter serverer deg hjemmelaget mat, de selv har tilberedt på huset.
Vi holder til på vakre Bakklandet, ikke langt unna Gamle Bybro og verdens eneste sykkelheis.

Hos oss kan du nyte en kopp hjemmelaget kakao mens du titter ut på Nidarosdomen. Nyttårsaften 2012 ble Skydsstationen kåret til Årets Kafé av National Geographic, og er nevnt i Andrew Evans’ jordomfattende reiseblogg. Vi er også nevnt i Lonely Planet.

I gården skal det tidligere ha vært drevet vognmannsforretning og skydsstation, men dette er ikke dokumentert. Fra 1860-årene fantes det en hattemakerforretning i gården. Huset tilhørte på slutten av 1800-tallet Martha Klokseth og senere snekker Ingebrigt Eide.

I årene 1896-1944 var det melkeutsalg i gården, som fikk sine varer fra Melhus meieri. Det har også vært drevet snekkerverksted, vaske-og-strykevirksomhet, skredderi og en svært tidlig utgave av lastebiltransport i gårdens første etasje. Huset fungerte kun som bolighus i årene 1944-1995, da arkitekt Trond Eide kjøpte det. Det er senere istandsatt ut fra antikvariske prinsipper og fremstår idag som velholdt, med en mengde interessante antikvariske detaljer. Istandsettelsen gjør huset til en severdighet i seg selv.