Rypetoppen – Trøndelags største klatrepark

I Rypetoppen klatrepark kan du kose deg i høythengende løyper i forskjellige vanskelighetsgrader hele dagen. Klatreparken ligger i Teveldalen i Meråker.

7
Rypetroppen Klatrepark, Meråker, Trøndelag/ Foto: Fotograf Eidsmo

Klatrepark for familier

Mange familier har allerede oppdaget Trøndelags nye klatrepark, men det er fortsatt plass til flere. Den nye storsatsingen har noe for hele familien.

Du kommer gratis inn i klatreparken, men betaler dagspass for å klatre i de mange spennende løypene i trærne. Her er det lagt til rette for en naturopplevelse med en god porsjon mosjon og mye artig.

Det finnes flere sitteplasser og griller inne i klatreparken, slik at du enten kan kjøpe grillmat i kiosken, eller ta med medbragt. Men har du i det hele tatt tid til en pause når det er så mye spennende du må komme deg gjennom?

Foto: lene mari prøven

Åpningstider Rypetoppen

Se oppdaterte åpningstider her.

Oppdaterte priser for rypetoppen finner du her.

Klatreløyper med ulik vanskelighetsgrad

Klatreparken Rypetoppen koder løyper etter farger, slik som i alpinbakkene. Gul er lettest og lavest, grønn er lett og 2-4 meter over bakken, blå er litt mer utfordrende og 4-12 meter over bakken, rød er utfordrende og 4-40 meter over bakken, og svart er de mest krevende løypene, som slynger seg 5-12 meter over bakken. Når du først har betalt deg inn med dagspass, kan du klatre så lenge, og så mye du vil innenfor åpningstiden.

Les mer om Rypetoppen klatrepark!

  foto: lene mari prøven

  Sikkerhet har stort fokus i klatreparken

  Det viktigste i Rypetoppen Adventurepark er god sikkerhet. Før du kan begynne med klatringen, må du gjennomgå nødvendig opplæring i klatreløype og få gjennomgang av sikkerhetsutstyret. Så kan du ta fatt på de ordentlige løypene.

  Løypene har en unik sikkerhetstrinse som det ikke er mulig å koble seg ut av før du er nede på bakken. Alle løyper er bygd på en måte som ikke ødelegger eller forringer trærne i skogen. Det er pålagt å fylle ut egenerklæringsskjema. Skriv gjerne ut og fyll ut i forkant slik at du sparer tid når du kommer til parken. Skjema finner du ved å klikke her.

  Praktisk informasjon

  Rypetoppen klatrepark ligger i Meråker, like ved grensa til Sverige og Storlien, cirka 75 kilometer fra Trondheim lufthavn Værnes, 100 kilometer fra Trondheim og 60 kilometer fra Åre.

  Klatreparken har kioskutsalg med blant annet baguetter og det du trenger for å grille. Det er mulig å grille på flere av parkens griller. Du kan ha med eget kull, eller kjøpe det i kiosken. Det er ikke lov å bruke engangsgrill.

  Teveltunet Fjellstue ligger i gangavstand fra parken. De har servering både innendørs og i Villmarksleiren. Det finnes toaletter med stellebord. Teveltunet tilbyr også overnatting i rom og hytter.

  Foto: Lene Mari Prøven