© Visit Innherred

Kunst og matopplevelser på Innherred

– En rundreise for alle sanser!

Innherreds matkultur strekker seg langt tilbake i tid, og det samme gjelder distriktets kunst og håndverkstradisjoner. De stolte tradisjonene ivaretas av dedikerte nisjeprodusenter, og presenteres i dag med en moderne vri. Bli med på denne fasinerende rundturen, og opplev smaken, duftene og synet av Den Gyldne Omvei og området rundt. Og dere får inom å besøke en god del bedrifter på turen:

Galleri Fenka
er en arena for kunst, historie – og kulturopplevelser, et besøk som gir rom for ettertanke. Galleriet har faste utstillinger, samt et bredt utvalg av billedkunst, grafikk, foto, glasskunst, keramikk, tekstiler og kunsthåndverk.

Gulburet og Glasslåven

I den bugnende gårdsbutikken på Verdal Østre finner du et spennende utvalg av gårdsmatprodukter, lokal historie og handverk. I gårdskjøkkenet bakes det brød og lages mat som skal serveres, alt med inspirasjon fra ny og gammel tid. Kortreist mat og drikke kan nytes i det trivelige tunet, og på låven er det kunstutstilling og der finner du også Glasslåven. Her kan du se håndverkere i aktivitet.

Gangstad Gårdsyteri
Gangstad Gårdsysteri ble etablert i 1998, her lages prisbelønte oster av gårdens ferske kumelk, bl.a. ulike hvit og blåskimmeloster. I 2008 startet familien også produksjon av både fløteis, yoghurt-is og sorbéter. I den spennende gårdsbutikken finnes smakfull gårdsmat av kortreiste råvarer, og Astrid har alltid smaksprøvene framme.

Strømnes

Et koselig bestemorshus med moderne fasiliteter, 100 år gamle møbler og omkranset av en stor hage. Ligger sentralt plassert på Straumen med vakker utsikt.

Øyna Parken
Øyna ligger på et storslått utsiktsplatå ovenfor Sakshaug gamle kirke. «Der himmelen er høyest og fjorden fagrest»…byr vi på lokale matgleder og sosiale aktiviteter i flotte naturomgivelser. Gamle oppskrifter og kreativitet gir mat med særegen smak.

Nils Aas Kunstverksted og Muustrøparken
Gåtur til Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted. Billedhoggeren Nils Aas ble født i 1933 i Straumen. Kunstverkstedet har en permanent skulptursamling, i tillegg til vekslende utstillinger med norsk samtidskunst og en butikk med kunsthåndverk, grafikk og bøker. I Muustrøparken like ved finnes 10 skulpturer av Nils Aas.

Berg Gård

Gårdsmatkjøkken som foredler lam, frilandsgris og honning. Gårdsbutikk i gammel landhandlerstil. Slakteriloftet spisested med sin spesielle atmosfære serverer lam og frilandsgris som aldri har forlatt gården. Kulturlandskap, historie og tradisjon står sentralt i drifta på Berg Gård.

Pris fra: 2 300,- pr. pers i dbl.rom. Turen går over to dager.

Tidsprogrammet er som følger:

DAG 1
09.30 Galleri Fenka, servering av kaffe og brød.
11.30 Gulburet og Glasslåven.
12.00 Lunsj på Gulburet.
13.00 Kunst på Låven, Glasslåven og Gårdsbutikken.
14.00 Gangstad Gårdsysteri
         Servering av kaffe og gårdens iskrem.
         Gjestene får med ost og tilbehør for nytelse 
         «i det grønne.»
15.15 Strømnes.
         Innkvartering. Ettermiddagen fri til å nyte
         medbrakt ostekurv.
19.00 Øyna Parken.
         Middag på «taket av Inderøy.»

DAG 2
09.00 Frokost på Strømnes. Utsjekking
10.30 Muustrøparken og Nils Aas Kunstverksted.
         En vandring i idylliske Straumen.
13.00 Berg Gård
         Lunsj. Vandring i kulturlandskapet.
         Åpen Landhandel.
15.00 Hjemreise

Takk for besøket!