© Visit Innherred

Hytte til hytte i Skjækra

Ta turen til Norges geografiske midtpunkt og føl på Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark. Her går du fra hytte til hytte og opplever det perfekte vinterlandskap, fjell, fiskevann og turmuligheter. Prøv!

Turbeskrivelse
Parker bilen ved Lustadvatnet i Ogndalen, 40 km fra Steinkjer sentrum, og følg merket vinterløype til Norges geografiske midtpunkt. Du får noen bakker i straten, men terrenget blir snart slakt og meget turvennlig inn i fjellheimen. Løypen fram til midtpunktet er vintermerket, derfra opphører vintermerkingen. Skjækerhytta ligger ca 1 km fra midtpunktet. Fra parkeringen og fram til hytta er det 9 km og tar ca. 2 timer (gangtid). Ta gjerne en avstikker til Norges geografiske midtpunkt.

Skjækerhytta tilhører Snåsa Fjellstyre og ligger ved den nordvestre enden av Skjækervatnet med Skjækermassivet i sørøst. Fra hytta er det flott utsikt over Skjækervatnet og mot Snåsas høyeste fjelltopp; Skjækerhatten – 1139 m.o.h.

Etter en god natt søvn går turen videre til Skjækerosstu som ligger i sørenden av Skjækervatnet. Man kan velge å gå på den vestre siden av Skjækervatnet eller kombinere denne turen med en topptur og gå på den østre siden av vatnet. Fra Skjækerhytta og Skjækerosstu er det en fin dagstur opp til både Skjækerhatten og Løysmundhatten.

Steinkjer kommuneskoger – Ogndalsbruket KF leier ut Skjækerosstu, med Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark som nærmeste nabo. Hytta ligger ved utløpet av Skjækervatnet. Her er det utsikt mot vatnet, Skjækerhatten og nasjonalparken. Rolige slake lier omkranser hytta mot vest, nord og øst, og noe brattere utfordringer mot sør. Kort sagt turterreng som passer de aller fleste. Du kan også velge å benytte Lågvassbu som ligger like ved Lågvatnet mellom Skjækerosstu og Mokk gård, en times gange fra Skjækerosstu og Skjækerhytta.

Når du skal hjem kan du velge å gå til parkeringsplassen ved Lustadvatnet eller gå ned til Mokk gård, 11 km. Landskapet her er slakt og fint å gå i, den siste delen ned til Mokk har noen bakker. Her kan du spise en god middag og ta en ekstra overnatting. Mokk gård tilbyr transport tilbake til bilen.

Praktisk informasjon:
3 dagers tur.

Pris: fra 1350 kr
Ekstra natt: fra 650 kr

Prisen inkluderer: Leie av hyttene i to netter.

Skjækerhytta har 4 sengeplasser.
Skjækerosstu har 8 sengeplasser.
Lågvassbu har 6 sengeplasser.

Hyttene er fullt utstyrt på kjøkkenet. Det er puter og dyner til antall sengeplasser i Skjækerosstu og Lågvassbu. Ta med sengeklær/sovepose. I Skjækerhytta er det madrass og puter, men her må man ta med sovepose.

Å fiske i vannene er gratis. Det er isborr i Skjækerosstua og Lågvassbu.

Bestilling og skreddersydd tilbud:
Visit Innherred
Tel.: +47 74 40 17 16 / +47 97 14 61 92
Email: post@visitinnherred.com
www.visitinnherred.com

  • Annen overnatting
    • hytter for booking
  • Utleie
    • hytte
    • hytter