© Tom Gustavsen

Rørosmeieriet

Utsalg:

Butikken er åpen mandag – fredag kl.9-16, og har utvidet åpningstider i sommersesongen: 

Sommeråpent uke 27-32:
Mandag – fredag 9-17
Lørdag 10-15

Siste lørdagsåpent for sommeren er 5. august

​​​​​​Her får du kjøpt Rørosmeieriets produkter, andre økologiske matvarer og miljøvennlige produkter til hjem og kjøkken. Det selges også diverse minner fra Rørosmeieriet som blant annet Røros Smør høvelen, Rørosmeieriets egne glassflasker, Produkter med Røroskua motiv og mye annet.

De byr også på enkel servering i form av tjukkmjølksvafler, kaffe og økologisk softis.

Omvisninger:

På nettsiden til Rørosmeieriet får du oversikt over når du har mulighet til å delta på omvisninger i meieriet.

Meieridrift:

Rørosmeieriet driver meieri på Røros, og er Norges fremste økologiske meieri som lager produkter av høy kvalitet, med utspring i rike mattradisjoner fra Røros-traktene og med godt meierifaglig håndverk. Produktene finnes i alle de største kjedene i Norge.

Der graset gror sakte, blir mjølka ekstra god
Rørosmeieriet er Norges eneste heløkologiske meieri, noe som betyr at de utelukkende produserer økologiske produkter. I økologisk gårdsdrift får gress og urter høyt næringsinnhold og blir til smaksrikt, saftig fôr til kua. Mjølka behandles mest mulig skånsomt frem til ferdig produkt. 

De økologiske bøndene som leverer melken til meieriet, legger stor vekt på at dyrene på gården skal ha det så bra som mulig, og tar hensyn til dyrenes naturlige behov og atferd. 

Rørosmeieriets produkter
Rørosmeieriet produserer det prisvinnende Røros Smør og Røros Rømme. De er eneste bedrift i landet med 2 Beskyttede Geografisk Betegnelser, for Tjukkmjølk fra Røros og Skjørost fra Røros-traktene. Ellers lager de melk, fløte, Røros Yoghurt, Cottage Cheese og Syrna Blå.