Pilegrimsleden

Pilegrimsleden til Nidarosdomen krysser fjell, fosser, bygder og byer – og ikke minst, byr den på fantastiske møter med mennesker langs veien.

7
Home » Ting å gjøre » Aktiv i naturen » Pilegrimsleden

Pilegrimer har valfartet til Nidarosdomen fra 1000-tallet og fram til i dag på grunn av helgenkongen Olav, men det er ikke lenger bare på grunn av en hellig reise at mange hvert år begir seg ut på Pilegrimsleden til verdens nordligste gotiske katedral. Stadig flere får øynene opp for den roen og opplevelsen Pilegrimsleden byr på.

Å vandre Pilegrimsleden er en stor naturopplevelse, den krysser fjell, fosser, bygder og byer, og man møter mennesker som kan fortelle om historie, kultur og lokale tradisjoner langs de historiske stiene. For mange gir vandringen tid for refleksjon, samhold og avkobling i møte med naturens ro. Uansett motiv er fellesnevneren for vandrernes opplevelse at det er en meningsfull og personlig reise, tett på natur, kultur og historie.

Les mer om historien bak pilegrimsvandringen her.

Hvor skal man gå?

Pilegrimsleden – St.Olavsvegene til Trondheim er et nettverk av veier eller leder på over 500 mil i Norden, der alle leder til Nidarosdomen.

St. Olavsleden og Gudbrandsdalsleden er de to ledene som er best merket og med best infrastruktur. Ønsker du å gå i Olav den helliges fotspor velger du St.Olavsleden på 564 KM, som starter i Sverige og går fra kyst til kyst. Velger du Gudbrandsdalsleden går du gjennom et variert terreng med mye uberørt natur – og er du heldig kan du møte på moskus på vei over Dovrefjell!

Les mer om pilegrimsleden her. 

Hvor skal man overnatte langs pilegrimsleden?

Langs Pilegrimsleden finnes det mange unike steder man kan overnatte. Disse stedene har gode vertskap og lang erfaring med å ta imot pilegrimer. Av hensyn til smittevern er det begrenset kapasitet på overnatting og overnatting må bestilles på forhånd.

Klikk her for en oversikt over alle overnattingssteder langs pilegrimsleden.