Storli Gard

Storli Gard ligger omgitt av Trollheimen lengst inn i Storlidalen i Oppdal. Den har vært i slektens
eie siden 1600-tallet. Her ligger det mye stolt gards og slektshistorie, og i dag er det Wenche og
Hallvard som er vertskap på garden og bærer tradisjonen videre.

Foruten å være en levende gard med sauehold som hovednæring, har Storli Gard lenge fungert som gjestegard med en beliggenhet, praktisk talt midt i fjellheimen. Et unikt utgangspunkt for fellturer og rekreasjon der egenprodusert gardsmat og hyggelig overnatting hører med.

Huset har plass til 23 overnattingsgjester med servering, i tillegg til 4 plasser i stabburet, som også
har selvhushold. Det kan dekkes til selskap for ca. 50 personer.

Storli Gard kan tilby turer etter merkede løyper både til fots og med sykkel. Storlidalen har
storslagen natur med majestetiske fjell og blinkende fjellvatn der ørreten biter villig. Turen på to hjul langs den 13 km lange private veien vår innover til Tovatna, må oppleves. Det finnes også flere mindre «Kulturstubber» som er merket, som kraftverk, husmannsplasser, jettegryter, gamle setervoller med mer.

Flere mil med preparerte skiløyper begynner like utenfor stuedøra. Normalt er det snøgaranti hele vintersesongen – fra november til april. Bonden på garden er over gjennomsnittet glad i å kjøre opp skispor, og har liksågodt gått til innkjøp av splitter ny tråkkemaskin for å sikre gjestene nypreparerte skiløyper. I tillegg er det et eldorado for randonee-turer. Storslagent og vakkert ute, intimt og hjemme-koselig inne; det opplever du på Storli Gard.

Produksjon av gårdsmat har vært en viktig del av virksomheten på garden. Førsteklasses lammekjøtt fra egen besetning danner basis for produktene på garden. Kommer du på besøk tilbys en spennende meny med lammeprodukter.
Også viltkjøtt i forskjellige varianter hører med, og sesongvis fin fjellørret fra Tovatna like ved garden. Storli Gard har også lang tradisjon med ølbrygging og sitt eget mikrobryggeri.

  • Annen overnatting
    • rom/hus/husvogn for booking
  • Spesial
    • Booking