Overnatting på Almoseteren i Snåsa

Almoseteren ligger praktfullt til ved foten av Blåfjella – Skjækerfjella nasjonalpark i Snåsa Kommune. Her kan du slappe av, enten alene med familie, en vennegjeng eller ei gruppe. På setervollen er det stor plass for å boltre seg rundt. Storåselva renner rolig forbi seteren og det er ikke lang vei til flere gode ørretvann i nærheten.

"Turisten" (huset) i Almoseteren har blitt brukt til utleie og som utgangspunkt for jakt, fiske og friluftsliv i snart 100 år. Området byr på mye variert terreng og ønsker du en topptur i nærheten så har du Andortoppen (847 moh.) å bestige. Turen opp er merket og den starter rett ved Almoseteren. Her er det bare å spenne på seg skoa og ta fiskestangen med seg, eller bærbøtte om det skulle friste mer. Uante muligheter for liten og stor.  
 

Hyttedetaljer:
Det er senger og utstyr til 10 personer, 5 soverom og hytta er på 60 m2.  Kokemuligheter fra gasskomfyr med stekeovn. Du finner plass til oppbevaring av mat og det er kjeller under hytta. Hytta har vedovn, aggregat til lys, støvsuger, vaffeljern og mye mere. Bensin 95 blyfri, må medbringes selv. Du henter vann fra elv/brønn. Det er 2 seter utedo, ingen dusj. Laken, putetrekk og dynetrekk må medbringes. Alternativ sovepose/lakenpose. Og det er tillatt med husdyr på Almoseteren.
 

Veibeskrivelse:
Følg Fv763 til Snåsa sentrum. Kjør til Agle, deretter til Skromoen (følg nasjonalparkskilting til Storåsen). Det koster 120 kr i bompenger å kjøre Storåsevegen og den kan betales med kontant eller vipps. Når du kommer til Skromoen er det 8 km innover til skilt Almosetern på venstre side av veien.

 

Om oss:
Almoseteren tilhører familiegården Almo Nordre på Snåsa. Stedet har lang tradisjon for turisme. På gården drives det med hjorteoppdrett, grustak, kraftproduksjon med mer. Utover det driver vi med utleie av både stor og småviltjakt i området rundt seteren. Privatterrenget grenser mot statsgrunn på begge sider av elva og egner seg godt til rype og skogsfugljakt. 
Lurer du på noe send mail eller ring til Lars Erik Almo +47 41855055. post@almo-gaard.no
 

Velkommen til Almoseteren, et perle av et sted du vil huske for livet.