© Explore Trøndelag / Marius Rua

Opplev Valsøya!

Overnatt på Valsøya!

Sov godt i en leilighet med røffe tømmervegger, men i en komfortabel seng. Her finnes det 14 unike rom og hytter, alle med hver sin utforming og historie.

Rom og hytter

Olaushuset har 8 leiligheter med hotellstandard. Her møter grovt tømmer moderne inventar og komfort. Alle rommene har eget kjøkken og baderom.

 

Bo i Jordmorstua, hvor du kan fiske etter kråkebolle fra verandaen.  

Jordmorstua kom til Valsøya på flåte for mange år siden, og var opprinnelig et stabbur som Jordmora hadde tilgjengelig mens hun var på oppdrag i bygda. Jordmorstua er innredet med antikke, restaurerte møbler i stua, og soverommene er opp den samme bratte trappen som jordmora måtte gå opp for å legge seg til å sove etter en lang arbeidsdag.

Du kan også velge å «glampe» i de morsomme pod-husene, som minner om noen tønner som er satt ned i bakken. Dette er det perfekte alternativ som oppgradering fra telt på sykkelferien. Ned bakken fra pod-husene ligger sanitærbygget når du trenger baderom eller kjøkken.

 

Telt, bobiler og campingvogner

Fjordcampingen vår har nå 50 plasser for bobiler og campingvogn, med to tilknyttede sanitæranlegg. Bruk av CamperClean tømmeautomat er inkludert for den som bor på plassen. På Hestholmen har vi tilgjengelig teltplasser i den vesle «skogen». Dette er naturens egne teltplasser mellom trærne. I tillegg har vi to tilpassede «platåer» nærmere sanitærbygget for telting. Alle camping-og-teltplasser kan bookes via vår nettside. Hvis du ikke får til å booke på nett, så er det også mulig å sjekke inn i resepsjonen ved ankomst.

Marina

Legg til på en av våre gjestebrygger for å overnatte i båten på Valsøya, eller om du tar båten til klatring i klatreparken. Båter som står for kortere besøk, slipper å betale døgnleie, dette gjelder kun overnattende. Strøm og vann er tilgjengelig.

Båtplasser kan også bookes på vår nettside, enten på forhånd eller ved ankomst.

Aktiviteter

Valsøya har både tilhørende restaurant og klatrepark i gangavstand som er åpen i sommerhalvåret. Området byr på mange fine turer, både lengre og kortere. Noen populære fjelltopper i nærområdet er Hennafjellet, Ruten og Møkkelfjellet. I tillegg byr vi på utleie av en åpen båt med påhengsmotor – ypperlig til fisking. Kajakk kan du også leie om du har grunnleggende opplæring med kajakkpadling. Vår årlige festival Hestholmen Retrofestival avholdes første helga i August – ikke gå glipp av Norges triveligste festival!

 

Valsøytunet restaurant

Restauranten Valsøytunet serverer alt fra hamburger til tradisjonsmat med en moderne vri. Vi tar i bruk mange lokale råvarer, noe som skaper den unike smaken. Om du booker selskap hos oss kan vi friste med 4-retters menyer og mulighet for smakinger.

Valsøytunet består av to bygninger som skaper ett lunt tun mellom seg. Spis enten i historiske Saltrøfjøset fra 1760, i vår nybygde Glassrestaurant som gir deg følelsen av å være i ett med naturen, eller nyt sommerdagen ute på tunet. A la carte serveringen er åpen i perioden mai til oktober (se valsoya.no for eksakt dato). Men du kan booke selskap og catering hos oss hele året.

Når du forhåndsbooker selskaper, kan vi tilrettelegge menyer og aktiviteter etter behovet til gruppen. Vi organiserer smakinger, som for eksempel «Ølbryggerens middag» sammen med Austmann Bryggeri fra Trondheim, eller vinsmaking med tilhørende meny. Ta kontakt på telefon eller epost så skreddersyr vi ditt arrangement.

I 2022 ble Valsøytunet ERG-sertifisert – dette betyr at minst 30% av maten vi tilbyr på menyen er tilberedt med lokale råvarer. Vi jobber stadig for å bli flinkere på dette området, og synes det er utrolig viktig med lokal verdiskaping.

Aktiviteter

Valsøya har både tilhørende overnatting og klatrepark i gangavstand som er åpen i sommerhalvåret. Området byr på mange fine turer, både lengre og kortere. Noen populære fjelltopper i nærområdet er Hennafjellet, Ruten og Møkkelfjellet. I tillegg byr vi på utleie av en åpen båt med påhengsmotor – ypperlig til fisking. Kajakk kan du også leie om du har grunnleggende opplæring med kajakkpadling. Vår årlige festival Hestholmen Retrofestival avholdes første helga i August – ikke gå glipp av Norges triveligste festival!

 

Høyt & Lavt Klatrepark Valsøya

Aktivitetsparken vår har løyper med ulike vanskelighetsgrader i furuskogen. De enkleste løypene kan man begynne med allerede i 2-års alderen, så her finner du lek og moro for hele familien. De tøffeste løypene går fra tretopp til tretopp og passer for den voksne og eventyrlystne.

Ca. 2 timers kjøretur fra Trondheim, Kristiansund, Atlanterhavsveien og Molde finner du Valsøya som en åpenbaring. Rett ved E39 har vi bygd en aktivitetspark med løyper i trærne. Alle er velkomne til å være med i parken, også selv om de ikke skal klatre, barna synes ofte det er kjekt å ha en støttespiller på bakken i tillegg til den som er med i løypene.

Instruktørene i parken hjelper deg alltid gjennom en opplæringsløype før du får lov til å klatre selv, og det blir dobbeltsjekket at selene sitter skikkelig godt fast. Det er viktig for oss at du er trygg når du klatrer på Valsøya. Får du problemer på veien gjennom ei løype, er det alltids en instruktør som kan hjelpe deg med tips og triks for å komme videre, eller hjelpe deg ned om du ikke kommer noen vei.

I kiosken kan du kjøpe både kaffe og nydelig nystekt vaffel, og brus og is – sammen med mye annet. Det er også lov til å benytte kiosken for den som ikke er gjest hos klatreparken.

Adresse: Valsøyvegen 39, 6687 Valsøyfjord

 

 

  • Spesial
    • Booking