© Cecilie Nitter

Nedre Gulakersetra

Ønsker du en ferie utenom det vanlige? Omtrent 20 km fra Oppdal sentrum finner du Nedre Gulakersetra,  setra som kan betraktes som en av Gjevilvassdalens best bevarte setre, like ved turisthytta Gjevilvasshytta Her er det lett å finne roen og nyte fjellets gjestfrihet. Herfra har du turmuligheter rett utenfor seterdøra, sommer som vinter. 

Stranda Rauøra ligger kun en 10 minutters gåtur unna. Her finner du flere hundre meter med hvit sandstrand, omkranset av stolte fjell. På finværsdager kan du virkelig kjenne på sydenfølelsen med badeliv på stranda Rauøra, selv om vannet er iskaldt fjellvann. Da flokker det seg både turister og lokale på stranda, og det spilles volleyball, soles, campes og grilles. 

På selve setra er det meste beholdt så autentisk som mulig. Det er riktignok lagt inn strøm, men du kan fortsatt nyte solnedgangen fra utedoen og pusse tennene ute på verandaen. For de som ønsker litt mer komfort finnes flere bekvemmeligheter i «kokhuset», kun et par meter unna setra. Her er det bad og kjøkken utstyrt etter dagens standard. Totalt er det 11 senger på setra og i kokhuset, samt en babyseng. Den fantastiske utsikten og de nydelige solnedgangene nytes best fra verandaen eller uteplattingen. Her er det perfekt å nyte en god lunsj eller en sen sommerkveld!

På sommeren kan man kjøre helt frem til setra med bil, mens på vinterstid må du gå 8 km på ski langs strandløypa eller gå langs veien ti fots for å komme inn til setra. Skituren innover dalen er en opplevelse i seg selv og passer både for store og små. Ønsker du heller å leie scooter innover, så er det også mulig.

Vertskap Cecilie og Kristian Nitter

 

  • Spesial
    • Booking