© Cecilie Nitter

Nedre Gulakersetra

Nedre Gulakersetra er en av dalens best bevarte setre. Her er det lett å finne roen og nyte fjellets gjestfrihet. Setra ligger 20 km fra Oppdal sentrum, like ved turisthytta Gjevilvasshytta. Herfra har du et utall turmuligheter rett utenfor seterdøra, sommer som vinter. Med hele Trollheimen som lekegrind er mulighetene uendelige!

Stranda Rauøra er kun en 10 minutters gåtur unna. Her finner du flere hundre meter med hvit sandstrand, omkranset av snølagte fjelltopper. På finværsdager kan du virkelig kjenne på sydenfølelsen, selv om vi ikke kan love alt for mange varmegrader i vannet…

På selve setra er det meste beholdt så autentisk som mulig. Det er riktignok lagt inn strøm, men du kan fortsatt nyte solnedgangen fra utedoen og pusse tennene ute på verandaen. For de som ønsker litt mer komfort finnes flere bekvemmeligheter i «kokhuset», kun et par meter unna setra. Her er det bad og kjøkken utstyrt etter dagens standard. Totalt er det 11 senger på setra og i kokhuset, samt en babyseng. Den fantastiske utsikten og de nydelige solnedgangene nytes best fra verandaen eller uteplattingen. Disse er perfekte til pølselunsjer og sene sommerkvelder!

På sommeren kjører du helt frem med bil, mens vinters tid går du 8 km langs den flotte langrennsløypa for å komme inn til setra. Skituren innover dalen er en opplevelse i seg selv og passer både for store og små. Ønsker du heller å leie scooter innover, så er det også mulig.

Så ønsker du en ferie utenom det vanlige? Da er du hjertelig velkommen til Nedre Gulakersetra.

Vertskap Cecilie og Kristian Nitter

 

  • Spesial
    • Booking