Jutultunet

Jutulhytta – Luksus ved Trollheimen

Opplev Trollheimens vakre natur året rundt!

Det er flotte turløyper i fjellområdet, og egne stier i Nerskogen for sykkelentusiaster. På sommeren kan man kjøle seg ned etter turen med å vasse i bekken som renner forbi hytta og nyte lange sommerkvelder på altanen med gode solforhold. Her kan man oppleve et rikt dyreliv. Både elg og rein vandrer i området, mens dompap og andre småfugler besøker fuglemateren på altanen eller bygger reir i fuglekassene. På høsten kan man finne blåbær og multe i området, og nyte naturens vakre høstfarger og kveldssola som farger himmelen oransje. Om vinteren er det bare å spenne på seg ski å starte turen rett fra hytta. For de som liker mer fart og spenning er det en kort kjøretur til Nerskogen skisenter eller Trollheimen Husky.Slapp av i boblebadet på altanen etter en aktiv dag. Her er det ingen lysforurensning, noe som gir en fantastisk utsikt mot nattehimmelen, og muligheter får å oppleve Nordlys.

Tretopphytta har fem sengeplasser, så her kan man ta med familien, venner eller ta en romantisk tur for to.Hytta inneholder alt man trenger for god komfort, stue, kjøkken, bad med dusj og wc, ett soverom og en kuppel på toppen som også fungerer som soverom. I kuppelen kan man ligge i senga å se på solnedgangen og fjellene mens man fyrer i peisen.

Navnet "Jutul" kommer av "Jute", en som holder til i bergene og i sin vrede kaster store stener etter folk som de mener har fornærmet dem. Begrepet finnes også i nordisk mytologi og er en skapning med menneskelig form, men med overmenneskelig størrelse og kraft. I Rennebu finnes det mange sagn om dette folket og de er godt kjent blant lokalbefolkningen.

Pris pr. natt er 5000 kr. Vi anbefaler minimum to netter for å kunne nyte roen og få en best mulig opplevelse.

  • Generelle fasiliteter
    • Badebasseng
    • Parkering
    • Peis
  • Kjøkken og hushold
    • Selvhusholdning