Gjevilvasshytta TT

Som innfallsporten til Trollheimens eventyrverden ligger den majestetiske Gjevilvasshytta. Mange mener dette er den er den vakreste tyuristhytta i landet, og det er derfor ikke rart at denne TT-hytta, ble kåret til landets fineste DNT-hytte i 2020.

Gjevilvasshytta er en perfekt base dersom du skal gå til de sagnomsuste toppene  Blåhø og Gjevilvasskamban. Hva er vell bedre enn å legge seg i en myk seng etter en lang dag i berget, og bli vartet opp med spekemat og rømmegrøt? Her vil du oppleve en unik atmosfære som gir innblikk i hvordan livet artet seg før i tiden. 

For veldig mange er også Gjevilvasshytta startpunkt for å gå Trekanten i Trollheimen; tredagersturen hvor du først går forbi nærskogen til Jøldalshytta i Rennebu, over fjellene Trollhøtta eller Geithøtta til Trollheimshytta, og deretter tilbake til Gjevilvasshytta. Ved Trollheimshytta kan du også gå helt til Snota om du vil, og på vei til Gjevilvasshytta kan du også ta turen innom Blåhø.

Gjevilvasshytta er landets eldste bevarte tyristhytte som er bygget i solid tømmer. Det ene bygget fra 1819 er fredet, og tømmeret hytta er bygget av kan dateres helt tilbake til 1739. Dette gjør Gjevilvasshytta til landets eldste bygning som er i bruk som turisthytte, som i seg selv er verdt turen inn til Gjevilvassdalen. Hytta er populær for alle, både små og store, men spesielt barnefamilier om sommeren  da den ligger nær fjellstranda Rauøra. En varm sommerdag på Rauøra byr på “sydenfølelsen” langt til fjells. 

Hytta er betjent i sommersesongen, vinterferien og ved påsketider. I tillegg tar hytta imot bestillinger fra skoleklasser. Det er totalt 64 sengeplasser. hvor du kan velge mellom en betjent del med innlagt vann, og en ubetjent del uten innlagt vann og med utedo. Hytta er åpen for alle turfolk. og dersom du besøker utenom sesong må den låses opp med DNT-nøkkel. Du må være medlem i DNT for å ha nøkkel. 

Du kan lese mer om Gjevilvasshytta samt bestille overnatting her.