Namsen Salmon & Train Experience

Overnatt i en retro togvogn fra 60-tallet over en av Norges beste lakseelver! En unik overnattingsopplevelse på en nedlagt jernbanebru over elva Namsen i Trøndelag. 

7
Namsen Salmon & Train Experience. Namsen. FOTO: Grim Berge 
Home » Destinasjoner » namdalen » Overnatt i en Retro Togvogn over Namsen

Namsen Salmon & Train Experience er en opplevelse helt utenom det vanlige. På en 180 meter lang nedlagt jernbanebru over Namsen har Elizabeth Hamsund og Torger Haugen plassert fire togvogner hvor man kan sitte i vognene og se ned på elva, ta en tur innom bar-/kjøkkenvognen eller overnatte i sovevognen fra 60-tallet. Namsen er kjent som en av Norges beste lakseelver, så her kan du kombinere en unik overnatting med spennende laksefiske!

Kortreist mat og naturopplevelser

I spisevognen kan man forhåndsbestille lunsj og middag. Her kan man få maten servert i spisevognen eller ute i sittegruppen mellom vognene. Namsen Salmon & Train Experience serverer kortreist mat og tilbyr opplevelser som dresin, prøvefiske for barn og forskjellige arrangementer som pubkvelder. Ikke langt unna kan man også oppleve Namsentunet som også tilbyr kortreist mat i tillegg til flotte opplevelser som fossevandring, rafting, flueinstruksjon, golf, sykkelturer, bukkejakt på rådyr, gås- og stokkandjakt, havfiske, elgjakt, elgsafari, laksesafari, natursti og vandring på stier i fjellet.

Namsen Salmon Train Experience. Foto: Øystein Moe-Helmet.

Namsen. Foto: Grim Berge.

Laksefiske i verdensklasse!

Når du først befinner deg rett over Namsen, så må du oppleve laksefiske. På 1830-tallet oppdaget engelsk overklasse atlanterhavslaksen i Namsen og utenlandske sportsfiskere fosset innover norske lakseelver. Langs Namsen sto engelske lorder og andre overklassefolk og fisket etter atlanterhavslaks.

Laksefisket i Namsen har en lang historie. Først ble det sett på som en mulighet til å skaffe mat, før sportsfiskerne kom og ga mulighet for økonomisk avkastning. Den engelske sporstfiskeren Mr. Bilton la sin elsk på Namsen etter at han oppdaget fiskemulighetene i 1837 og returnerte i 1839. Han skrev boka «Two summers in Norway» hvor han detalsjert beskrev fangt, området og hvordan man lettest kunne komme seg til Namsen. Etter dette dominerte de engelske sportsfiskerne laksefisket i Namsen i mer eller mindre hundre år og ble lokalt kalt for «lakselorder». Etter andre verdenskrig forsvant de sakte men sikkert fra området, men tilnavnet de ga elva vil aldri forsvinne: «The Queen of the Rivers» – Elvenes dronning!

Slik kommer du deg til Namsen

Namsen Salmon & Train Experience ligger på Øysletta i Overhalla (Stasjonsvegen 6, 7863 Overhalla). Fra Trondheim tar det ca 3 timer å kjøre. Med Widerøe kan man fly direkte fra Oslo til Namsos.
Fra Trondheim Lufthavn: 2,5 timer med bil (181 km)
Fra Namsos Lufthavn: 30 minutter med bil (28 km)

you may also like

På ferie med hund i Trøndelag

På ferie med hund i Trøndelag

Trøndelag er som skapt for å utforskes med hund. Avstandene er korte, naturen er alltid tett på og temperaturen egner seg godt til pels. Fra fjord til fjell og byliv – her er våre beste tips til din firbeinte venn og deg.

les mer