En aktiv dag i og rundt Orklandbadet

Vil du oppleve en begivenhetsrik dag med strandlek, parkliv, ballspill, badeland og klatring? Ved Orklandbadet kan du oppleve alt på ett sted! Her finner du et unikt aktivitetstilbud for alle aldre. Fyll dagen med ulike former lek, trening, mat og avslapning, uansett vær og årstid

7

Foto: kajsa selnes

Orklandbadet åpnet som en del av Folkehelsesenteret i 2020, og det har blitt et mangfoldig anlegg med både badeland, klatrehall, treningssenter og kafeteria. Badet ligger rett ved strandområdet Gammelosen/Vannspeilet, hvor du finner både tre sandstrender, tursti rundt Vannspeilet, og et stort parkområde tilrettelagt for ulike aktiviteter. Dessuten ligger Orklahallen og Idrettsparken like ved. Er dette Norges mest mangfoldige friluftsområde? Ta med familien eller gode venner til en innholdsrik opplevelsesdag i Orklandbadet!

Klatring og buldring

Start gjerne dagen i Klatrehallen. Hallen henger sammen med Orklandbadet, og de har felles resepsjon. Du kan klatre med eget utstyr, eller leie det dere trenger av sko, tau og seler. I Klatrehallen finner du alt fra barneavdeling med klatrevegger, labyrinter, hoppe-avsatser og hengebro, til 370 m2 buldrevegger og 1000 m2 med klatreløyper. Både buldreveggene og klatreløypene har varierende vanskelighetsgrader, så her vil både nybegynnere og konkurranseklatrere finne noe som passer. Du kan også prøve rappellering, klatre med autobelay (selvsikring), eller hva med et strikkhopp med fritt fall på 5 meter?

I barneavdelinga kan ungene både klatre, hoppe, leke sisten eller gjemsel.

I buldreveggene finner du ulike vanskelighetsgrader, og varierende grad av overheng. Du klatrer uten sikring, og lander mykt på madrassdekket under. Dette er god og morsom trening for både barn og voksne!

Klatreløypene er tydelig merket med vanskelighetsgrad, og de varierer fra nybegynnernivå til konkurranse på internasjonalt nivå. De fleste løypene kan klatres både med topptau eller på led (at klatreren klipper inn tauet i karabinkroker selv underveis).

 

Klatrehallen

 • 1000 m2 klatreløyper
 • 370 m2 buldrevegger
 • Ulike vanskegrader
 • Egen barneavdeling
 • Felles resepsjon som badelandet
 • Tilbyr utleie av alt utstyr

Et livlig og behagelig badeland

Etter en aktiv formiddag i klatrehallen vil det friste med et forfriskende besøk i badelandet. Kanskje vil dere teste stupebassenget først? Velg om du vil hoppe fra kanten eller om du vil opp i høyden. Etterpå kan dere teste den 75 meter lange sklia. Kanskje setter du ny high score?

De yngste vil trives i barnebassenget, med regnbuesklie og vannsprut. 

Etter stuping, hopping og skliing kan dere ta en tur i aktivitetsbassenget. Det kan friste med både motstrøm, bølgebasseng, boblebad og fontener. Du kan også velge mellom hele 6 konkurransebaner i idrettsbassenget.

Overalt i Orklandbadet er det store vindusflater med flott utsikt mot Vannspeilet i Gammelosen. På uværsdager kan du duppe i det varme vannet imens regnet eller snøen pisker på rutene. Du kan også gå rett fra bassenget til uteområdet, hvor du kan sole deg like utenfor eller ta en dukkert i sjøen. 

Etter lek og aktivitet frister det kanskje med litt avslapning. Da kan du finne roen i badstua, boblebadet eller i stillesonen i velværebassenget. Dere kan også gå til terapibassenget eller opplæringsbassenget, som begge ligger skjermet i egne rom. Her er det supert å øve på å svømme, eller bare å leke fritt.

Orklandbadet

 • 8 bassenger
 • Badstuer
 • Boblebad
 • Kafeteria
 • Sklier
 • Stupebrett på 1, 3 og 5 meter
 • Tilgang til både soling og strandbading utendørs

Foto:

Opplading i kaféen Gomle

Etter klatring og bading er det på tide med et måltid. I kaféen Gomle finner du både burger, pizza, toast, kylling, club sandwich og et godt utvalg av is. Det er tre spiseområder; inne i bassengområdet, området tilknytta resepsjonen, samt sittegrupper i parken.

Nyt parklek og strandliv

Dessuten kan du ta turløypa på 2,2 kilometer rundt Vannspeilet, hvor du finner to andre sandstrender. Stranden lengst nord er oppbygd med handicapvennlig rampe. Idrettsparken med flere fotballbaner og løpebane ligger like ved, samt kjøpesenteret Amfi OTI.

Parkering og inngang

Utenfor Orklandbadet finner du en stor parkeringsplass med gratis parkering. Derifra kan du gå rett inn i Orklandbadet, eller bare utforske området rundt. Du kan også ta buss og hoppe av ved Orkla Sparebank i Orkanger sentrum, og følge skilting mot Grønøra/Orklandbadet. Det er gangvei helt ned til Orklandbadet.

Foto: Allsidig design

Besøk Orklandbadet