© Steinkjerfotografen

Sykkelturforslag: Leksdalsvatnet rundt

Turen rundt Leksdalsvatnet kan sykles som en tur, eller den kan sykles som to-tre separate turer.

Type tur: Sykkeltur, landeveissykling
Gradering: Middels
Lengde: ca. 75,8 km
Varighet: 5 timer
Passer for: Voksne

Se kart på ut.no

Turstart:
Start turen på turistkontoret hvor det er utleie av sykler, salg av kart og turveiledning.

Informasjon om turen
Sykle gang- og sykkelvei til Sørlia, fortsett over Bruem hvor det er fantastisk utsikt. Her er det litt bratt, men det tar man igjen med utsikten!

Fortsett videre via Bjørka til Skeifeltet – feltet antas å være Nord-Trøndelags største gravfelt, datert til ca. 800 e.Kr.

Turen fortsetter til Lysheim og videre sørover til Stiklestad. Ønsker man en kortere tur kan turen her kortes av rett over nordenden av Leksdalsvatnet og over mot Henning (se kart).

I sørenden av vatnet kan man med fordel svinge ned til Stiklestad Nasjonale kultursenter for lunsj, omvisning eller bare en pause før man fortsetter nordover på østsiden av vatnet.

Ved Sæli rett sør for Vegmo tar man av fylkesveien og inn på vegen til Henning Kirke. Vegen går gjennom et gårdstun med hest så utvis stor frosiktighet. Går gjerne av sykkelen. Fortsett til Skarpnes, videre til Røli og deretter til Trana via veien ved Bruem (gård med tydelig ”tårn”), ta sideveg til venstre der hovedvegen svinger til høyre, og fortsett til Tranamarka/Trana, ned Tranabakken og rett ned til sentrum.