© Will Lee Wright

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

I naturskjønne omgivelser rundt ruinene av Norges eldste middelalderborg, reis av kong Sverre, ligger et av landets største friluftsmuseer; Sverresborg Trøndelag folkemuseum – som er historien om borgen, bygda og byen.

I Byavdelingen møter du levende tidsbilder og spennende interiører fra Trondheims fascinerende historie fra 1700-tallet og opp til i dag.

Opplev også byens skyggeside og besøk Nattmannshuset – byens mest foraktede hus på 1700 tallet! Bygda innbyr til vandringer fra tun til tun gjennom hele Trøndelag, med Haltdalen stavkirke fra middelalderen som selve perlen i samlingen. Her ligger også Detlistua fra Oppdal, nå kopiert i Disneyland Florida.

Toppturen opp til ruinene av kong Sverres engang så monumentale middelalderborg byr på fantastisk utsikt over Trondheim by, og ikke minst innsikt i et spennende stykke byhistorie.

Levende historieformidling, vandreteater, aktiviteter i Birkebeinerleiren og nærkontakt med dyrene gjør Sverresborg til en historisk oase for store og små. En rekke spennende arrangement setter sitt preg på friluftsmuseet gjennom året, blant annet det årlige julearrangementet første helg i advent og museets stor St.Hans arrangement.

Og; heter du Sverre har du gratis inngang på museet!