Stiklestad Pilegrimssenter

Pilegrimssenter Stiklestad er lokalisert ved Stiklestad nasjonale kultursenter og er ansvarlig for St. Olavsleden i Norge. Senteret jobber med infrastruktur, markedsføring og informasjon til pilegrimer.

Pilegrimstilbud

Pilegrimssenter Stiklestad samarbeider tett med Stiklestad nasjonale kultursenter og hotell om tilbud og informasjon til pilegrimen. Resepsjonen er døgnåpen og pilegrimer tilbys både hotellrom med rabatt og historisk overnatting på middelaldergården Stiklastadir. Det er også mulig å få en omvisning på museet og i middelalderkirken fra 1180. Stiklestad kirke er åpen i sommersesongen hver dag kl. 11:00 -18:00.

Om St. Olavsleden
St. Olavsleden er den nordligste pilegrimsleden i verden, og strekker seg fra den baltiske sjø til Atlanterhavet, gjennom Sverige til Norge. Den er på 564 km og tar 30 dager å gå. 
St. Olavsleden starter i byen Selånger, ved Sveriges østkyst og ender i Nidarosdomen i Trondheim. En strekning på hele 580 kilometer fra start til slutt! Den følger deler av veien som Olav Haraldsson reiste da han sommeren 1030 kom tilbake fra Novgorod i Russland for å gjenerobre den norske tronen. En reise som endte med slaget på Stiklestad, Olav Haraldssons død og påfølgende helgenkåring

På websiden vår St. Olavsleden kan du lese i nærmere detalj om alle etappene fra Selangår i Sverige til Nidaros i Trondheim.

Lag din egen tur og last ned kart her.

Ønsker du å bestille pakketurere: se her

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller trenger hjelp med planleggingen.

 

 

.