© Visit Trondheim

Solsiden

Beliggende langs elveleiet ved den sjarmerende Blomsterbrua (Verftsbrua) finner du den vibrerende bydelen, Nedre Elvehavn, bedre kjent som Solsiden.

Solsiden er en energisk og vennlig bydel full av liv! Bydelens industrielle fortid i samspill med moderne arkitektoniske utrykk, gir området sin karakteristiske sjel. Nedre Elvehavn som den framstår i dag oppsto fra asken av det som en gang var et av Norges største skipsverft. I dag er det et av de mest populære områdene i byen. Solsiden er en lokal favoritt og summer alltid av liv og glede. Det er uten tvil stedet å være hvis du vil ta inn den joviale energien til lokalbefolkningen mens du nyter ettermiddagssola med en forfriskning på en uteservering.

Mat og drikke

Sola kan være en sjelden gjest i Trondheim, men når hun beriker byen med sitt nærvær så finner både lokalbefolkningen og besøkende veien til Solsiden. Langs promenaden finnes et utvalg av restauranter og barer med uteserveringer som skapt for å nyte sola sammen med gode venner.

Shopping

Solsiden består av 53 butikker og er det eneste senteret i Trondheim med eget spa. Senteret har en bred butikkmiks, og fokus på å være en hyggelig og sjarmerende møteplass for hele familien. Like utenfor senteret ligger en rekke restauranter, båtplasser, konsertscener og hoteller, som bidrar til å gjøre Solsiden til en populær destinasjon ved Nidelvens utløp.