Snekkarlemmen kulturlåve

Snekkarlemmen kulturlåve er en gammel tørkelåve som er ombygget til sesongbaserte kulturarrangementer, fortrinnsvis konserter, samtidsdans og teater. Rommet kan også leies til utstillinger av forskjellig slag. I 2020 mottok stedet støtte fra Tolga kommune og Tolga Os Sparebank og stedet ble betraktelig ombygget og restaurert.

Låven leies også ut til konfirmasjoner, bryllup, jubileer o.l. for de som ønsker en litt annerledes opplevelse, enkelt og litt røfft.

Siden åpningen i 2017 har stedet huset teater, konserter, samtidsdans, krokvelder, filmvisninger m.m.

Hver 3. helg i februar virker stedet som skysstasjon for lasskjørere og hester på vei mot Rørosmartnan – da fylles fjøset med hester og gjestehuset med kjørerne for en natt og er en begivenhet på Tolga og i Gata. Stemningsfull og intens opplevelse.

2. lørdag i september hvert år er det Lokalmatdag Tolga her i Gata. Da fylles mange tun opp med markedstelt fylt opp av herlig lokalmat av alle slag – folk kommer fra fjern og nær og drar hjem med mye godbiter i veska. Dette er også et stemningfullt og opplevelsesrikt arrangement årlig her på Tolga. Se også gjerne innom vår Facebook side for mer informasjon om arrangementene.