Snekkargarden gjestehus

Snekkargarden gjestehus &Snekkarlemmen kulturlåve ligger innerst i den gamle Gata på Tolga i sjarmerende miljø og innenfor Røros Verdensarv og Cirkumferensen.

Stedet blir drevet av Kristin Skrivervik, billedkunstner, som kjøpte stedet i 2016.

Tunet består av fem hus: Hovedhuset fungerer som gjestehus, Låven er restaurert til kulturhus med konserter, samtidsdans og teater samt utleie til konfirmasjoner og bryllup m.m. for de som liker det litt røft. Et stabbur er på vei til å bli enkel overnatting. I tillegg et uthus og vertinnens hus. Stedet ligger idyllisk til ved Glomma med fiskemuligheter og tett på Tolga sentrum med butikk, bank, legesenter, nytt kulturhus, kommunehus og kafeer. Kun 20 minutter fra Tynset og halvtimes kjøring til Røros.

Gjestehuset har fem soverom med ialt 10 sengeplasser,  hvorav fire er dobbeltrom. Et bad med dusj og toalett, ett eget toalettrom med vask, veranda i 2. etasje mot tunet og elva.

Første etasje har fullt utstyrt kjøkken med langbord, stue og peisestue. Huset har mye originalkunst på veggene og en rik boksamling til bruk for gjester, diverse spill både for stor og liten. Nystemt piano er også tilgjengelig.

Gjestehuset fungerer i perioder som base for kunstnere som arbeider mot/skal ha konsert/forestilling på Snekkarlemmen.

Mot øst og vest er vakre fjellområder med en kort kjøretur fra stedet her før dere kan vandre i timesvis både sommer og vinter. Vinteren er det kjørt opp milevis med skiløyper og ettersom dette er et av de kaldeste stedene i Norge kan vi garantere VILLSNØ! På tross av kalde vintre er sommeren veldig frodig og intens når den først ankommer! Da viser naturen seg med sitt rike fugle og-dyreliv og fortsatt er det bønder som setrer i fjellet, en gammel tradisjon i Norge. Ta gjerne kontakt ved spørsmål om aktiviteter, da det fins å få oppleve både hundekjøring og reinsafari i området.