© Visit Innherred

Reisemål Fjellgården Mokk i Ogndalen

Mokk Gård befinner seg tett oppunder Skjækerfjella og er et eldorado for deg som er glad i friluftsliv. Et besøk på Mokk vi gi deg fulle batterier og er balsam for kropp og sjel. Flere merkede stier starter på tunet og du kan gå i dagevis innover i Blåfjella-Skjækerfjella nasjonal park. Du finner mange flotte fiskevann i området. På vinters tid kan du gå på langrenn i flotte forhold.

Mokk Gård er ypperlig som base for hærlige naturopplevelser og fine aktiviteter. Her kommer noen eksempler:

Grotte – og Gruveturer
I nærheten av gården er det kalksteinsgrotter og kobbergruver fra 1700-tallet. Mokk Gård tilbyr guidede turer til grottene og gruvene og de stiller med det utstyret dere trenger.

Kano
Kanoturen fra Hyllbrua til Støa i Ogndal ble av Nationen kåret til en av de 5 beste kanoturene i landet i 2020. Ogna er det utlimate utganspunktet for en rolig kanotur med familie og venner. Her kan du padle på flatt vann i elva, gå i land, spise mat på en av de mange tilrettelagte rasteplassene og padle videre. Elva er rolig og du kommer tett på naturen.  Det er også mulig å leie kano på Lustadvatnet.

Turmuligheter 
Med utgangspunkt i Mokk finner du hele året gode vandremuligheter. Du kan følge merket sti til Norges Geografiske Midtpunkt eller du kan gå langs en av de mange andre merkede stiene i området.
Du kan også oppleve den mektige naturen i randsonen til Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark fra sykkelsetet. F.eks denne sykkelturen fra Rokdalen i Snåsa om Mokk til Malså i Verdal.

Fiskemuligheter
Hvis du liker å fiske så har Steinkjer Kommuneskoger gratis fiske i 60 vann og de har båt ved hyttene sine i dette området. Du kan også fiske i Mokkavatnet ikke langt fra gården.

Guidet trugetur
På vinteren kan du gå på ski og bli med på guidet trugetur. Turene kan gjennomføres på dagtid, i skumringstimen eller på kveldstid med hodelykt.

Overnatting på fjellgården
Overnatter du på gården kommer du tett på naturen langt fra støy og forurensing. Her kan du sove med vinduet åpent og høre vinden rasle i trærne. Vertskapet, Kristin og Kjell, er vennlige og gjestefrie og ønsker at du skal få en en pause fra hverdagen og nyte naturen og stillheten i Ogndalen. Kristin tilbyr ekte mat med gode smaker og du velger selv om du vil ha fullpensjon eller selvhushold.

Velkommen!

 • Tema
  • Blå_Naturutforskeren
  • Blå_Nybegynneren
  • Blå_Vandreren
  • For hele familien
  • Grønn_Vennskapsbyggeren
  • Gul_Naturelskeren