© Nordøyan Fyr

Nordøyan fyr

Besøk stedet der «Landet slutter og havet begynner»

Så er endelig muligheten her, bo på Nordøyan Fyr. Fyret som ligger langt til havs utenfor Vikna, blir i år tilgjengelig for den som ønsker og oppleve hav og utfordrende tilværelse vest i havet på Namdalskysten.

Fyret stod ferdig i 1896 etter nærmere 3 års byggetid. Høyt opp på Surnøya ved Nordøyan, ligger fyret,  et landemerke for de sjøvegsfarende. Og et monument over en svunnen tid. Fyret var bemannet fram til for ca 10 år siden, da det ble automatisert.

Nordøyan fyr har bekvemmeligheter som viser hvordan man bodde der ute langt til havs, men likevel fikk dekke det behov mht boforhold og sikkerhet. Riktignok er innholdet litt retro, men autentisk, slik bodde de!

Her kan du  bo og stelle deg selv, tett på naturen og kreftene. Grupper på 6-8 personer er ideelt, men også par og enkeltpersoner vil finne det en forventer. Fyret går både på solceller og aggregat. All koking skjer med gass. Sanitærforholdene består av en dusj og vannklosett.

Fyret er utstyrt det med en trenger av kopper og kar. Senger trenger kun laken og sengetrekk.

Transporten organiseres av Nordøyan AS, og er behjelpelig med all organisering ifbm utreise, installering på fyret og hjemreise.

Opplev denne perlen på Namdalskysten, et monument som til nå ingen har fått oppleve!

 

Ta kontakt med Nordøyan AS for mer informasjon og booking. 

Kontaktpersoner : Gertrud Valø   917 35 339

                              Bernt Holand  911 11 584

                              Asbj. Roar Brekk  957 97 077

                              Hans R Selnes 905 09 885

  • Tema
    • Blå_Aquanauten
    • Gul_Silence seeker
    • Rød_Kulturelskeren