© Visit Trondheim

Nidarosdomen

Nidarosdomen

Midt i hjertet av Trondheim ligger Nidarosdomen – et utsmykket gotisk mesterverk. Norges nasjonalhelligdom og Nord-Europas viktigste pilegrimsmål. Katedralen er bygget over graven til Olav den hellige, vikingkongen som kristnet Norge og ble hele landets evige konge. Nidarosdomen og erkebispegården byr på mange fine opplevelser.

Nidarosdomen ble påbegynt allerede i 1070 og stod ferdig i all sin prakt rundt år 1300. Om sommeren kan du ta alle de 172 trappetrinnene opp i tårnet. Men klatringen det er verdt det! Vel oppe kan du nyte en flott utsikt over byen.

 

Omvisninger

Bli med på en omvisning i Nidarosdomen, fylt med historie og fakta om katedralens 850-årige historie. Ta inn de imponerende steinarbeidene og det fantastiske rosevinduet i glass. I høysesong (juni – august) tilbys det guidede omvisninger på norsk, engelsk, tysk eller fransk. Gjennom resten av året tilbys omvisninger på norsk i helgene. Dersom det er ønskelig med en omvisning på et annet språk i lavsesong, kan man sende en forespørsel. 

For åpningstider, besøk www.nidarosdomen.no

 

Pilegrimsbyen Trondheim

Trondheim, eller Nidaros som byen var kalt tidligere, var den viktigste pilegrimsdestinasjonen i Nord-Europa i middelalderen. Pilegrimer kom fra fjern og nær for å besøke Olav den helliges grav. I dag er pilegrimstradisjonen bragt tilbake til live, og pilegrimer valfarter igjen til Nidarosdomen. Les mer om Pilegrimsbyen Trondheim.