© Helmet / Øystein Moe

Kulturhistorisk øyvandring på Sør-Gjæslingan

Bli med på en uforglemmelig tur ut i Namdalskystens skjærgård og fiskeværet Sør-Gjæslingan!
Den lille gruppen av småøyer var i sin tid et av de viktigste fiskeværene sør for Lofoten. Ca 40 min i båt fra Rørvik – og du ankommer Sør-Gjæslingan. Her møter du en av våre rorbuverter som forteller historien om øyfolket. Bli med på en guidet vandring der du får høre om fiskeværets storhetstid og det tøffe livet til fiskerbonden. Du får også mulighet til å vandre og utforske området på egen hånd og nyte de vakre omgivelsene. På Sør-Gjæslingan kommer du virkelig tett innpå naturen og havet.

For å komme seg til Sør-Gjæslingan er man avhengig av båt.

Se rutetabell nedenfor eller atb.no for mer informasjon. Husk å bestille plass på hurtigbåten på telefon 482 94 560 for reiser lørdag og søndag!

Dato for opplevelse: 15. juni-15. august

Billett til guidet øyvandring kjøpes i butikken på Sør-Gjæslingan. Pris 70,- voksen og 35,- barn.

Billett til hurtigbåt / Fjord Viking bestilles separat, se priser på AtB sine nettsider.

På lørdager og søndager i sommersesongen er det kaffe/vaffelsalg i Fiskarheimen på Sør-Gjæslingan. På butikken i Væreierboligen kan du kjøpe snacks, is og kalde drikker.

Turen kan forlenges med overnatting i rorbu og retur med offentlig transport/hurtigbåt. Dersom du kommer med egen båt er det mulig å legge til ved gjestekaia på Flatholmen. Ta gjerne kontakt med oss for personlig service og booking på tlf 488 80 024 eller via e-post: resepsjonnorveg@museetmidt.no
 

Velkommen til en perle på Namdalskysten!
 

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  ---
  ---
  ---
  ---
  ---
  ---
  ---