Krux Klatring

Norges høyeste innendørs klatrevegg – velkommen opp!

Lokale klatrere har jobbet lenge og hardt for å realisere drømmen om et innendørs klatresenter på Oppdal. Drømmen ble endelig til virkelighet i mars 2021, og da åpnet dørene til Krux Klatring, som blant annet byr på den lengste ruta i landet for innendørs klatring, på hele 25 meter. 

Klatresenteret ligger i innovasjonssenteret midt i Oppdal sentrum, og det er et signturbygg – du kan tydelig se det, med klatretårn belagt med skiferstein utendørs. Du kan bestille time på forhånd, men anlegget er også åpent for drop-in. Krux Klatring og Krux Trening deler resepsjon, så her er det mulig å bruke noen timer på både klatring og trening. 

Krux Klatring er åpent for alle, enten du er ekspert eller nybegynner, eller alt der imellom. Det er satt opp ruter i i flere vanskeligetsgrader, som gjør at de som stadig har kalk under neglene også får brynet seg. Klatresenteret har hele 800 kvadratmeter med klatreflater fordelt på ca. 250 kvadratmeter til buldring, og resterende til tauklatring med 7 autobelayer. 

Visste du at et crux er et vanskelig parti som må overkommes i feks klatresporten? Med en fornorsking av med K, betyr det rett og slett klatring i Oppdal!