© Emilie Wulff Skårild, Kosmorama

KOSMORAMA

Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival er Midt-Norges største filmfestival, og arrangeres årlig i uke 10. Da inntar festivalen Prinsen Kinosenter i Trondheim med et kuratert program som vises fra morgen til kveld syv dager i strekk. I 2024 arrangeres festivalen fra 4. til 10. mars.
I tillegg fyller Kosmorama byen med en rekke andre arrangementer både i og utenfor festivaluka, inkludert kulinarisk kino, filmquiz, foredrag og premierevisninger.

Utekino

Gjennom året og under festivalen inviterer Kosmorama med samarbeidspartnere til utekino på overraskende steder i Trondheim og omegn. Å se film ute i frisk luft under åpen himmel er en helt unik opplevelse, bare husk å kle deg etter været!

Kulinarisk Kino

En av Kosmoramas spydspisser er Kulinarisk kino. I samarbeid med noen av byens beste restauranter, barer og mataktører arrangerer vi unike opplevelser hvor vi kombinerer film og mat i skjønn magi! Under festivaluka er dette også en gyllen mulighet for å få et godt måltid uten å måtte ta en pause fra filmtittingen.

Mandagsfilmen

Hver mandag setter Trondheim Kino i samarbeid med Kosmorama opp en ny, håndplukket kvalitetsfilm i vår aller beste sal på Prinsen Kino. Det er veldig enkelt å huske: Prinsen 6 kl. 18! På programmet er det gjerne førpremierer på kommende filmer, eller gjensyn med favoritter som har blitt vist på filmfestivalen tidligere.