© Visit Trondheim

Justismuseet

Justismuseet som er det nasjonale museet for politi, rettsvesen og kriminalomsorgen, inviterer til både refleksjon og moro rundt et alvorlig tema.

Justismuseet er det nasjonale museet for politi, rettsvesen og kriminalomsorgen. Museet viser gjenstander fra norsk rettshistorie fra 1600-tallet og fram til i dag, fra straffemetoder til moderne kriminalsaker.

Prøv en politiuniform, løft på et ekte fangejern, sitt i en dommerstol eller besøk skarpretterrommet for å se bøddelens øks. Museet holder til i to bygg: Kriminalasylet og det gamle militære sykehuset. Inngang er gratis for barn under 16 år, med gratis museumsbingo og aktiviteter.

Veibeskrivelse

Justismuseet ligger fint til ved Ila Kirke, ca. 10 minutter fra torget. Buss og trikkestopp er rett nedenfor museet. Legg in «Erling skakkes gate 57» i google maps eller gps. Museet ligger rett over gaten.

Parkering

Det er ikke gjesteparkering ved museet. Det finnes parkeringsplasser i Erling Skakkes gate mot betaling. Det finnes også parkeringshus ved Leutenhaven, ca. 5 min fra museet.