© Ivar Thoresen/DMT

Huset Aukrust

Trygt plassert på Aukrustsenteret i Alvdal, midt mellom Trondheim og Oslo, finner du Reodor Felgens månerakett. Måneraketten byr på spennende opplevelser for barn i alle aldre, og er et perfekt utgangspunkt for både sommerferie og en pust i bakken langs riksvei 3. Dersom du har pågangsmot nok til å gjennomføre et 12 trinns astronautprogram blir du kanskje en av dem som med stolthet kan kalle seg Flåklypa-astronaut, tilkallingsklasse 1a, med eikeløv.

Ingen vokser fra Kjell Aukrust. Møt Solan og Ludvig, og ta del i multikunstneren Kjell Aukrusts vell av tegninger, bøker og  filmer, aktiviteter, malerier og oppfinnelser. Bli med på rakettverksted, få bildet ditt på trykk i ”Flåklypa tidende” og hør Kjell lese høyt fra bøkene sine! Kos deg med en spesialtilpasset mjølkesjokolade fra Reodor Felgens sjokolademaskin mens du ser film i Flåklypasalen eller slapp av i Solan Gundersens kafé og nyt utsikten mot majestetiske Tron og Husantunet med sine værbitte hus.

Aukrustsenteret er tegnet av arkitekt Sverre Fehn. Sverre Fehn er et stort navn innen moderne arkitektur, også i internasjonal sammenheng. Han har mottatt arkitekturens Nobelpris, The Pritzker Prize, og en rekke andre utmerkelser. Han er arkitekten som skapte Bremuseet i Fjærland, Aasentunet i Ørsta, den nordiske paviljongen i Biennaleparken i Venezia, museumslåven på Domkirkeodden og Aukrustsenteret i Alvdal. 

Kjell Aukrust 

"Kjell Aukrust uten Alvdal? – Nesten utenkelig. Det er der jeg har min personlighet. Stoffet og bildene. Sjølve batteriet" Slik har Kjell Aukrust sjøl satt ord på barndommen i Alvdal. I dette miljøet fant han idéene og inspirasjonen til mange av tegningene og fortellingene som har gjort ham til en av våre mest folkekjære forfattere og tegnere.

I Aukrustsenterets utstillinger møter du multikunstneren som behersket penselen like bra som blyanten. En forfatter som med sine fortellinger skildret hverdagshistoriene på en humoristisk og lyrisk måte. Harald Stanghelle har sagt det så godt: "Kjell Aukrust såg det store i det vesle. Det evige i det kvardagslege. Og det ubegripelege i det alminnelege."

Sjekk vår hjemmeside for mer informasjon og åpningstider.

  Type
  Pris
  Kommentar
  Grupper min.20 pers.125,00 1 dagGruppepris pr prs
  Familiebillett550,00 1 dagFamiliepris
  Voksen175,00 Pr. person
  Barn135,00 Pr. person5-15 år
  Student135,00 Pr. person/ Honør