© Værdalsbruket

Billingen (Værdalsbruket AS)

I nordenden av Storbillingen i Verdalsfjella kan du nyte fjellivets gleder i vakre omgivelser. Billingen er både romslig og nyrestaurat og området hytta ligger i er en perle for friluftsinteresserte. Bra egnet for barnefamilier.
Det finnes flere gode fiskevann i området – så sjansene er store for at du kan diske opp med selvfisket mat til middag. Når du leier hytta følger det med båt i Billinglunet. Området er et flott utgangspunkt for gode vandreturer og for jakt både på lirype, hare og skogsfugl. 

Hytta har enkel adkomst både sommer og vinter. Det er ca 5 kms gange fra parkering til hytta.

Hyttedetaljer
Når du leier Billingen følger det med 2 hytter.
Hovedhytta er 85m² og har delt kjøkken og oppholdsrom. Det er 2 soverom med til sammen 10 sengeplasser. Hytta fremstår som ny, med utvendig kledning og innvendig panel, etter omfattende restaurering i 2008.

Dyne og pute til 10 personer finnes i hytta, men personlig utstyr som sengetøy/lakenpose og toalettpapir må medbringes. Hytta har solcelleanlegg med belysning i alle rom, kjøleskap og gass-kokemuligheter. Det er utstyr til 10 personer, vedovn og tørr bjørkeved finnes i uthuset. 

Den andre hytta, Oppistua, har sengeplass til 4 personer, vedovn og stearinlys. Personlig utstyr som sengetøy/lakenpose og toalettpapir må medbringes. Tilhørende uthus med utedo og vann hentes i Billingen.
Det er ganske bra mobildekning på høyden nord for hytta.

Båt følger med leie av hytta
Leier du hytta følger det med båt i Billingslunet. Her er det flytevest for 4 voksne, men barnevester må du ta med selv. Det følger også med 11 garn med ulik maskevidde og det finnes flere gode fiskevann i området.

Leie av hytta
Pris fra 800 kr pr døgn å leie hytta og du kan booke hytta her

Veibeskrivelse
For å komme deg dit kjører du Fv 72 fra Verdal mot Sverige. Når du kommer til Sandvika tar du til venstre. Parkeringsplassen er på Åbofjellet, like før du kommer til Breivatnet.
Fra parkeringsplassen er det ca 1 t gange (5 km) til hytta. Du kan enten følge turistforeningsstien det meste av veien, eller følge skilt mot Billingslunet og ta båt derfra (2 km). Naustet ligger ca. 200 meter fra brua på vestsiden av Billingslunet. Det ligger 2 båter i naustet, Værdalsbrukets båt er merket. Lunet er grunt og det kan lønne seg å ro det første stykket. I henhold til kommunal forskrift er det en forutsetning for motorbåt-bruk at det utøves fiskepleie (garnfiske).

Se her for kart som viser parkeringsplassen og stien til hytta.
 

 

  • Spesial
    • Booking