© Berge Gård

Berge Gård

 

Midt i Lykkelandet Selbu finner du en liten gårdskafe med hjerte for matkultur. Råvarene er ureiste eller kortreiste og det som serveres til kaffen er tradisjonsrikt og innovativt.Alt er tilvirket på gården som drives nå av 12. og 13.generasjon i ubrutt rekke fra far til sønn.

I tillegg til vanlig gårdsdrift har vi en rekke andre aktiviteter på gården. Vi har en innholdsrik bygningsmasse som rommer både verksted, gårdssag der vi sager materialene fra egen skog til virke for nye bygningsprosjekter. Her er det også en gårdskafe' og gårdsbutikk, foredlings-rom for planter og ville vekster, produksjonslokaler for hudpleieprodukter, baksterom/produksjons-kjøkken, utleieleilighet for turisme og korttidsleie, utleie av møtelokaler og arrangement. I uthuset bor det kaniner, høner og kyllinger. Øverst på låven bor det vaktler og hvite duer.

Med jevne mellomrom holder også Sissel kurs i bruk av nyttevekster. Vi tilbyr kurs med grupper opp til 8 personer der man gjennomgår en teoridel i hvordan bruke vekstene, hvilke bestanddeler av plantene man bruker og hvordan man kan trekke ut virkestoffene av plantene på forskjellig vis. Videre er det et praktisk oppfølgingskurs der man lærer å lage blant annet salve og andre enkle hudpleieprodukter.

  • Aktiviteter
    • kurs
  • Generelle fasiliteter
    • café/cafeteria