27. november: Iver Kleive og Knut Reiersrud i Vår Frue Kirke

### Iver Kleive og Knut Reiersrud konsert i Vår Frue Kirke med tittelen "Rosa frå Betlehem", en førjulskveld onsdag 27. november. Det blir magisk!

Det legendariske radarparet Iver Kleive og Knut Reiersrud trenger knapt noen nærmere presentasjon. I snart 30 år har de jevnlig opptrådd for fullsatte kirker og konsertlokaler Norge rundt. Med utgangspunkt i norske folketoner, salmer og egne kompsisjoner har Iver og Knut lagt en ny dimensjon til tradisjonell kirkemusikk.

Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), som fikk Spellemannprisen, «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006) som vakre bautaer over den langvarige sivilisasjons-kollisjonen mellom europeisk kirkemusikk og afroamerikansk rytmikk og tonefølelse.De tre platene ble innspilt i Odense Domkirke på Fyn.

Bach, Blues & Orgelbrus

Da Iver og Knut på slutten av 2019 slapp et helt nytt album, hentet anmelderne superlativene frem igjen. Denne gangen har de med seg Oslo Bach-kor, og sammen skal de fremføre en hitparade av høyt elskede klassiske og religiøse melodier. Her blir det utvalgte Bach-koraler selvfølgelig, men også stykker av Mozart, Grundtvig, Sibelius samt Iver Kleive selv. Magien er sikret.

"De to norske musikere er i en klasse helt for sig…
At spænde en himmelbro imellem det fineste og bedste af kirkemusikken på den ene side og tidens klang og rytmer på den anden – og at færdes frem og tilbage på den bro med engles lethed." (Dansk konsertanmeldelse)

På repertoaret står blant annet «Kling no klokka», «Deilig er jorden», «Stille natt», «Jeg synger julekvad» og «Jeg er så glad hver julekveld». Den nyskrevne «Minne om en svunnen jul» av Iver Kleive og en jiddisk folkemelodi som her har tittelen «Desember i Praha» har også fått plass på denne nye juleutgivelsen fra Kirkelig Kulturverksted. Lyden er ved Alf Christian Hvidsteen og produsent er Erik Hillestad. På «Natt i Desember» fornemmer vi dybde og høyde i så vel akustikk som musikk. Kjente toner til barnet i krybben kjærtegner vegger og hvelv i mektige Haderslev domkirke. Det er en atmosfære av natt og fred over utgivelsen.

NATT I DESEMBER – Gitar og orgel lager julestemning i katedralen.
Iver Kleive (orgel) og Knut Reiersrud (gitar) har mange års erfaring med å lage mektig lyd i katedraler.

Mange husker deres utgivelser «Blå Koral» (1991), «Himmelskip» (1996) og «Nåde over Nåde» (2006). Nå er jule-versjonen her, med stemningsskapende versjoner av velkjente julesanger.

  Weekdays
  Date
  Time
  Location
  Onsdag

  27.11.2024

  27.11.2024

  18:30

  20:00

  Vår Frue Kirke