Opplev majestetiske fjellandskap fra hesteryggen

Rideturer på islandshest gjennom fjellene gir en unik naturopplevelse. Enten du er erfaren eller helt uerfaren, barn eller voksen, kan du bli med på turer med islandshest.

7

meråkerfjell ridesenter. foto: lene mari prøven

Den robuste og allsidige islandshesten er det ideelle følget for å utforske utfordrende terreng og nyte spektakulær utsikt. Med sitt rolige temperament og stabile gangarter gir islandshesten deg en trygg og behagelig ridetur, selv på ujevnt underlag.

Meråker Ridesenter har over 30 års erfaring med å lede fjellturer på islandshest, og ligger vakkert til i Teveldalen, rett ved grensen til Storlien i Sverige. Fra Trondheim Værnes Lufthavn bør man beregne 60 minutter i bil til ridesenteret.

foto: lene mari prøven

Turguide Leif Karsten Haugen har vokst opp i området

Han tar oss med på et spennende eventyr gjennom fjellandskapet

Han deler historier om området og hestene, og peker og forteller underveis som det dukker opp noe å se på. Og det gjør det! I den uberørte naturen er det et rikt dyre- og fugleliv.  

Opp gjennom årene har jeg vært på mange turer med Leif Karsten. Sammen med barna mine, og med venner har jeg hatt mine årlige turer på hesteryggen. Denne gangen var det litt ekstra spennende – jeg hadde blitt invitert med på en to dagers ridetur med overnatting.

Følget var en fin gjeng med voksne damer, alle mellom 40 og 60 år, som har vært på overnattingsturer før. Heldige meg som ble invitert – for vi fikk en uforglemmelig tur. To dager på hesteryggen i nydelig vær. Målet for turen var Angeltjønnhytta.

 

Foto: aina berg

Etter en lang dag med ridning var det deilig å slappe av for både to- og firbente

Leifs elggryte med rørt tyttebær til smakte fortreffelig. Alt var selvsagt sanket og skutt i området. Ved leirbålet ble det delt nye og gamle historier, det ble mye latter, men vi tok oss også tid til å nyte stillheten og skjønnheten i naturen. Her fikk vi noen skikkelige zen-øyeblikk!

Etter å ha nytt solnedgangen, var det bare å krype til køys. Noen sov i hengekøyer ute, mens de fleste rigget seg til i soveposene sine inne i den enkle turisthytta. Og gjett om det var deilig med et morgenbad før vi hoppa opp på hesteryggen for å vende nesen tilbake til hverdagslivet igjen.

Foto: aina berg

I sommersesongen tilbyr Meråker Ridesenter to- og tredagers helgeturer, samt halv- og heldagsturer gjennom hele sesongen. Dagsetappene tilpasses gruppenes ferdigheter og værforhold. Etter en dag med ridning kan du se frem til deilige middager med variert meny. For de som søker ekstra spenning, tilbyr de sauesanking i august og september, med lange dager og utfordrende ridning. Selv når snøen dekker fjellene, tilbys det rideturer fra mellomjula gjennom vinteren, både i helger og ukedager.

foto: lene mari prøven

foto: aina berg

Foto: aina berg

5 tips til deg som vil dra på ridetur:

  1. Start med en halv- eller heldagstur.
  2. Ha varme, vann og vindtette klær på.
  3. Du trenger gode fjellstøvler med mønster under.
  4. Husk solkrem, myggstift og solbriller.
  5. Ta med litt mere mat enn du tror du trenger, man blir sulten på tur!

Du liker kanskje også

Museene Arven

Museene Arven

Fem unike og vidt forskjellige museer er samlet under Museene Arven. Sine særegenheter til tross – alle de fem museene er utgangspunkt for dialog, samtaler og refleksjon. På hver sin måte får museene oss til å tenke over det som har vært, dagen i dag og hva fremtiden bringer.

les mer
Se verden med nye øyne i Trøndelag

Se verden med nye øyne i Trøndelag

Trøndelag vokser som kulturarena, med en kunstnerisk kvalitet, bredde og formidling i rivende utvikling. I våre gallerier og museer står opplevelsene i kø for den kunstinteresserte!

les mer
Reis til Trøndelag med fly

Reis til Trøndelag med fly

Oppdag fordelene med direktefly til og fra Trondheim lufthavn. Legg ut på en sømløs reise til hjertet av Norge med vårt siste tilskudd – et direktefly fra München til Trondheim!

les mer