Oppdal

De gjestfrie Oppdalsfjellene som strekker seg fra Dovrefjell i sør til Trollheimen i nord, har et mangfoldig aktivitetstilbud med villmarksleir, rafting, zipline og stinett i verdensklasse som gir uforglemmelige opplevelser enten det er fra sykkelsetet eller til fots. Og når vintermånedene kommer er de snødekte fjellområdene perfekt for alle sorters skiaktviteter i Midt-Norges største alpinsenter, Oppdal Skisenter, milevis med eventyrlige skispor og sentrumsnært skiskytteranlegg.

Møt moskusen på Dovrefjell

Nasjonalparken er det eneste stedet i Norge hvor moskusen lever fritt. I sommer kan du være med på moskussafari og oppleve det majestetiske dyret på trygg avstand. En opplevelse for livet. Oppdal er omringet av både skog og høyfjell, dyresafari gjennom hele året gir deg også mulighet til å oppleve villrein, elg, fjellrev og heftig tiurleik. 

Oppdal Safari. Foto: Sigbjørn Frengen

Overnatting på fjellet

På Oppdal kan du overnatte på noen av turisthotellene eller fasilitetene inne i sentrum, eller søke til noen av de koselige gårdshotell og hytter inne i fjellområdene. Her finner du historisk og koselig gårdsovernatting på Bortistu Gjestegard, eller på Gjevilvasshytta – stemt frem til Norges fineste turisthytte av Den Norske Turistforening i 2020.

Dovrefjell. foto: marius rua

Aktiviteter på Oppdal

Arrangement på Oppdal

Mat på Oppdal

Hvor vil du reise nå?