Nettene du ikke vil sove bort

Overnattingene våre skaper minner som fester seg. For deg som alltid ser etter nye opplevelser – ja, de litt utenom det vanlige – bør du se hit, til Trøndelag. For uansett om du ønsker det luksuriøse og komfortable, eller det mer enkle og naturlige, finner du det her. Velkommen til nettene du ikke vil sove bort – og aldri vil glemme.

7

Foto: 

Foto: 

Det er noe helt spesielt med natten.

 

Mange av oss husker fremdeles da vi som barn sov i telt i hagen. Vår første natt under åpen himmel.

 

For noen er overnattingsstedet bare et nødvendig stopp før neste museum eller severdighet. Men for mange av oss er det selve opplevelsen. Her er noen av stedene du aldri vil sjekke ut fra.

Midt i matfatet

En av dem ligger midt i et gammelt beiteområde i Inderøya. Panoramautsikten over Straumen og Trondheimsfjorden er mye av grunnen til at mange kommer hit til Øyna Kulturlandskapshotell. Her kan du nyte de herligste, lokale retter – midt i matfatet som har båret dem frem.

– Utsikten er selvsagt et trekkplaster, men det forsterkes av alt rundt. Her slår vi et slag for det kulturlandskapet som kjennetegner Inderøya. Alt vi serverer, er høstet fra området. Menyene våre er inspirert av det du ser, sier daglig leder Kristine Sakshaug.

Hun forteller om et overnattingssted som har eget slakteri og mosteri. Hvor du kan smake på mat og drikke så kortreist du får den.

– Jeg tror det gjør noe med hele opplevelsen at du faktisk sitter midt blant alle de herlige råvarene, og blir kjent med koblingen jordbruk og mat. I tillegg er jo rommene her helt unike, hvor hele den ene fronten er et stort vindu. Og herfra kan du gå rett ned til fjorden og spasere langs en lang strandlinje. Til sammen blir dette en opplevelse ganske utenom det vanlige.

Det enkle, eller?

Fra fjelltelting på Rypetoppen til lavvoen på Valsøytunet – mulighetene er mange for deg som liker det enkelt, naturnært og vilt. I den andre enden av skalaen har du alle de staselige gledene Britannia Hotel kan friste med. Og sånn cirka midt mellom – med det beste fra hver, vil noen si? Der finner vi glampingen. Som i de utrolige igloene til Trones Eye.

– I denne glasskuppelen, eller øyet som vi kaller det, får du oppleve naturen på en trygg, behagelig og luksuriøs måte. Vi ligger på en halvøy, med fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden. Du har skogen bak, fin natur rundt, og det helt åpne foran deg. I tillegg er det et helt spesielt lys her, sier gründer og eier Mette Rostad.

Bare en liten time unna Værnes flyplass ligger glassigloen. Hit kommer både lokale og turister. Som oftest par, men også noen familier. Rostad tror det ligger mye i detaljene.

– Vi har prøvd å tenke estetikk og design. Det er rent og pent, og du har grill og møbler du kan ta med deg ut. Du mangler ingenting her inne. Men viktigst av alt er selvsagt kontakten du får med naturen. Du kommer så tett på, og opplever stjernehimmelen på en helt annen måte. Er du riktig heldig, får du sett nordlyset også, sier Rostad, som legger til at været ikke spiller noen rolle her.

– Kanskje tvert imot. Mange synes nesten det er like greit at det er litt vær utenfor når de sitter trygt inne i glassigloen.

I toppen av et tre

En halvtime nord for Namsos ligger en annen skjult skatt. Ja, helt i toppen av trærne ligger den, faktisk. Konglehytta. I total stillhet og ro kan du få et avbrekk fra hverdagen – sammen med fugl og ekorn.

– Vi ønsker å løfte folk litt ut og skape rom for de gode samtalene. Her er det dårlig mobildekning og ingen internett. Det legger til rette for samværet på en annen måte. I tillegg så er du jo faktisk på tretopphyttetur, ikke bare hyttetur, sier Kathrin Kjelbotn Wråli i Himmelhøy.

For tretopphytta i Namdalen er ikke bygget på stolper – den er festet til trærne. Og når det er vind, kan du kjenne det i vegger og gulv her oppe. I vannet du har utsikt over, kan du fiske fritt. I nærheten finner du gapahuker og bålplasser hvor du kan kose deg.

– Vi har folk som har kommet tilbake hit 4–5 ganger. De bruker det som en digital detox. Legger fra seg mobilen og kobler helt ut. Og ungene synes jo det er helt fantastisk. De får råde over sin egen lille verden oppe på hemsen, og elsker når de får se ekorn og andre dyr like utenfor, sier hun og avslutter:

– Det er som et eventyr.

Historiske overnattingssteder i Trøndelag

Historiske overnattingssteder i Trøndelag

you may also like

Reis til Trøndelag med fly

Reis til Trøndelag med fly

Oppdag fordelene med direktefly til og fra Trondheim lufthavn. Legg ut på en sømløs reise til hjertet av Norge med vårt siste tilskudd – et direktefly fra München til Trondheim!

les mer
På ferie med hund i Trøndelag

På ferie med hund i Trøndelag

Trøndelag er som skapt for å utforskes med hund. Avstandene er korte, naturen er alltid tett på og temperaturen egner seg godt til pels. Fra fjord til fjell og byliv – her er våre beste tips til din firbeinte venn og deg.

les mer