namdalen

Namdalen strekker seg over et stort naturområde nord i Trøndelag, med hele tre nasjonalparker du kan utforske: Børgefjell, Lierne og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Lengst nord ved kysten finner vi også den verdensarvlistede geologiøya Leka med sitt særpregede uttrykk som lokker til utforsking.

Fantastisk villmark

Namdalen strekker seg over et stort naturområde nord i Trøndelag, med hele tre nasjonalparker du kan utforske: BørgefjellLierne og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark. Lengst nord ved kysten finner vi også øya Leka, som ble kåret til Norges Geologiske Nasjonalmonument i 2010. Leka er en av seks kommuner som er en del av Trollfjell UNESCO Global Geopark (de andre kommunene i geoparken er Bindal, Sømna, Brønnøy, Vega og Vevelstad). Denne statusen ble tildelt i 2019, på bakgrunn av at hele området har en spennende og spesiell natur- og kulturhistorie og geologi av internasjonal verdi.

Børgefjell. Foto: Ellen Homstad

Aktiviteter for enhver

Det mangler ikke på spennende og aktive naturopplevelser i Namdalen. Både verdenskjente klatreruter, padlingvandring, fiske, ski og sykkel er populære aktiviteter for fastboende og besøkende som elsker å leve i ett med naturen. Også dyra har en naturlig plass, og du kan oppleve både ørn, elg og spor etter bjørn på unike guidede safariturer, fritt i vill natur eller i koselige besøksfasiliteter på Namsskogan Familiepark.

Fuglekassehytta. Foto: Ellen Homstad

Aktiviteter i namdalen

Hvor vil du reise nå?