Lokalmatsafari i Bergstaden

Bli med på en unik vandring gjennom lokalmathovedstaden Røros. Vi har fokus på lokalmatens historie og utvikling, og du får vite opprinnelsen bak noen av våre mest kjente produkter og matretter. På sommeren har vi turer stort sett hver dag og kan bestilles via vår online booking HER. 

Ta kontakt med Røros Turistkontor ved forespørsel på gruppe bestillinger. 

Vi skal innom byjordbruket, overdådige nyttårsball fra en svunnen tid, reindrift, handel under Rørosmartnan og mye mer!  Alt leder frem til det moderne mateventyret Røros har blitt til i dag.

Det bare landskapet og klimaet i rørostraktene, har gitt oss råvarer som vokser sakte og har en helt spesiell og ren smak.  Dette har ført til en rekk særegne produkt som finnes under felles paraply RØROS, mat i fra Rørostraktene. Nettopp disse produktene vil skape en rød tråd gjennom safarien.

Etter å ha utforsket og vandret rundt i trange gater, gamle gårdsplasser og bygninger i ca. 1 time, avsluttes safarien innendørs på Kaffestuggu. Kaffestuggu er ett av Røros eldste spisesteder, og skaper en historiske ramme rundt en smakstallerken satt sammen av eldre og moderne matkultur.

Velkommen til en historisk matopplevelse!

Pris pr. voksen. kr. 698,- og barn (2-12 år) kr 410.- ved oppsatte dager. 

Andre priser og kalkyler ved bestilling av grupper og andre tider. 

 

 

    Type
    Pris
    Kommentar
    Voksen695,00 Pr. personPr person