Vi har veldig veldig god mat!

Trøndelag har noe eget – noe unikt med jordsmonn, havstrømmer og klima. Her hvor dagen strekker seg fra frodig kyst til tørre vidder og høyreiste fjell, vokser råvarer i verdensklasse. Bland slike råvarer med trøndersk drivkraft og vertskap, og du får «Europeisk Matregion 2022».

7

Foto: olaf deharde

Bocuse d´Or Europe 2024

Bocuse d´Or Europe 2024

Den 19-20. mars 2024 er Trondheim vertskap for prestisjetunge Bocuse d’Or Europa. Dette kulinariske mesterskapet, som er en av de mest ettertraktede hendelsene innen gourmetverdenen, vil samle noen av de mest talentfulle og lidenskapelige kokkene fra hele Europa.

les mer
Lidenskap i fiskarbondens rike

Lidenskap i fiskarbondens rike

Du merker det så snart du er ute av tunnelen fra Hemnskjela til Jøsnøya. Naturen senker skuldrene. Svingene blir slakere, tiden blir mykere og armslaget blir større. Det er som Hitra åpner armene og...

les mer
Kysten som tilbyr verdens beste smaker

Kysten som tilbyr verdens beste smaker

Et av gourmetmålene som er mest populært for tiden, er Trøndelag-regionen. Vi har reist langs den utemmede kysten og opplevd matkultur i verdensklasse, naturens imponerende underverker og en fascinerende kystkultur.

les mer
Naturtalent

Naturtalent

Med noen mils avstand, på hver sin side av riksgrensen, har et sankeri og et skafferi høstet lovord for sin utstrakte bruk av regionens overflod av ville vekster.

les mer
En samisk matreise

En samisk matreise

Visste du at de samiske årstidene er knyttet tett opp mot reinens vandring gjennom året? Resultatet er åtte ulike årstider, og på Saemien Sijte i Snåsa kan du få en smakebit av dem alle.

les mer

Steder å handle lokalmat i Trøndelag

Høstmarked på Dalpro

Høstmarkedet på Dalpro på Hitra inviterer til høstmarked lørdag 7. oktober, der du kan utforske lokale håndverk, smake på deilige regionale delikatesser og nyte den sjarmerende atmosfæren blant boder fylt med sesongens gleder.

Mathallen Oppdal

I Mathallen på Oppdal venter en rik variasjon av lokalmat, der ferske smaker og historier fra fjellene møtes og tar deg med på en reise gjennom regionens matkultur. Her kan du nyte noe av den beste baksten vi har smakt.

Gangstad Gårdsysteri

Gangstad Gårdsysteri utgjør en smakfull destinasjon der tradisjonell osteproduksjon møter besøkendes nysgjerrighet, og hver velsmakende ost reflekterer et engasjert forhold til lokal håndverkstradisjon og gode råvarer.

Domus Røros

Coop Mega på Røros kan flotte seg med landets største lokalmatavdeling. Her må du dra om du vil kjøpe lokalt produserte herligheter og få et glimt inn i det unike smaksbildet fra regionen.

Berg Gård

Berg Gårds sjarmerende gårdsutsalg gir deg muligheten til få med deg noen lokaleskatter hjem fra Innherred. De inviterer deg til å utforske mangfoldet av lokalmatens herlige smaker.

Matfatet i Trøndelag

Utforsk destinasjonene

7

Se flere opplevelser her