kysten

Trøndelagskysten, som strekker seg langs Norges midtre del, har en unik og sjarmerende karakter som trekker besøkende fra hele verden. Denne mangfoldige kystlinjen, som er hjemsted for et vell av vakre øyer, skjærgårder og sjarmerende kystbyer bugner av nye opplevelser.

Trøndelagskysten har en historie som går tilbake i tid, fra vikingtiden til moderne maritimt liv. Vil du utforske de ulike perlene som ligger langs Trøndelagskysten? Les videre!

Opplevelser i Trøndelags øyrike

Ute i øyriket Hitra og Frøya kan du bli med på skjærgårdscruise, havnerundturer og fisketur på fjorden. På havsafari kan du se sel, nise, oter, skarv og havørn. Froan naturreservat har et unikt fugleliv og på Hitra finner du en av Europas tetteste konsentrasjoner av hjort. Øyhopping er også en populær aktivitet hvor du får sett mye flott kystnatur. Smak på grotteost, villsau, hjort, kamskjell, laks, krabbe og mye mer. Hav og fjell gir gavmildt av sine lyder, lukter og smaker til deg som vil ta imot.

foto: Jarle hagen

Fosenhalvøya

Fosenhalvøya ligger på nordvestsiden av Trondheimsfjorden og er et spennende alternativ til den tradisjonelle E6-ruta gjennom Trøndelag, en forlengelse av Kystriksveien. Fosen kan fremvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge, over 11 000 år gamle. Noen av landets eldste bosettinger og landets største samling av gravhauger og bautasteiner finnes i denne regionen.

Bryggerekka i Råkvåg er et unikt kulturminne fra «silde-eventyret». Den spesielle bryggerekka har utstillinger, museum, uteteater, restauranter og yrende folkeliv. I tillegg fins en rekke museumsanlegg på Fosenhalvøya som formidler lokal historie. Her finner du også flere fuglereservater, bl.a. Grandefjæra naturreservat og Ramsarområde (internasjonalt fredet), en svært viktig rasteplass for vannfugler på trekk langs norskekysten, tilrettelagt for fugleobservasjon.

Hjellrup Fjordbo. Foto: Marius Rua

Oppdag Heim

Denne vakre «trønder-kommunen» byr på vill natur, aktive opplevelser, unike overnattingssteder og lokale matopplevelser! Du kan blant annet leie din egen øy eller bli vugget i søvn i kokonger som henger i trærne, eller nyte lokal mat på idylliske Grønset Gard ved Vinjefjorden. Velkommen Heim!

Valsøya. foto: Paul Rambø

Hvor vil du reise nå?