Kjenn naturen på kroppen

Naturen i Trøndelag er ikke bare vakker å se på, den gir også en dyp følelse av tilhørighet og harmoni. Det å være i pakt med naturen uansett om det er å slå opp teltet i skogen eller rafte nedover en elv er magisk. Å oppleve Trøndersk natur, uansett om det er med en guide eller på egen hånd, så kan vi garantere en heftig opplevelse .

Utforsk Trøndelag og opplev naturen på sitt beste!

7

Friluftsliv i Namdalen. Foto: Explore Trøndelag / Marius Rua

9 kule steder å fri i Trøndelag

9 kule steder å fri i Trøndelag

Har du tenkt til å feire kjærligheten med å stille det store spørsmålet i sommer? Vi har noen tips til hvor du kan gjøre det…Eller ikke gjøre det, vi er bare her for å inspirere.

les mer
En matreise gjennom åtte årstider

En matreise gjennom åtte årstider

Visste du at de samiske årstidene er knyttet tett opp mot reinens vandring gjennom året? Resultatet er åtte ulike årstider, og på Saemien Sijte i Snåsa kan du få en smakebit av dem alle.  Fra...

les mer

7 steder å få makspuls

Rypetoppen klatrepark

Dette er en begivenhetsrik og utfordrende aktivitet for hele familien, med ulike klatreløyper og zip-liner som gir en fantastisk utsikt over området

Rafting på Oppdal

En fartsfylt aktivitet som vil gi deg et adrenalinrush. Oppdal har flere raftingselskaper som tilbyr raftingturer i elvene.

Norway Husky Adventure

En flott måte å oppleve naturen på, og samtidig få litt fart og spenning. Det er en unik opplevelse med hundekjøring, hvor man får oppleve den vakre naturen i Trøndelag. Ja, dette foregår også på sommeren!

Fosen Via Ferrata

Dette er en opplevelsesrik klatreopplevelse som tilbyr flotte utsikter over Fosen-halvøya. Med stiger, tau og wire er dette en spennende og utfordrende tur.

Nilsbyen

En populær destinasjon blant sykkelentusiaster i Trøndelag, med et variert og utfordrende terreng som passer for alle nivåer. Parken har også flotte naturomgivelser og tilbyr en unik opplevelse for de som ønsker å kombinere trening og natur.

Grip Klatring

En moderne og velutstyrt klatrehall som tilbyr utfordrende klatreruter og aktiviteter for alle nivåer, og er et flott sted å utfordre seg selv og trene klatreferdighetene. Klatresenteret har også dyktige instruktører og tilbyr kurs og opplæring for de som ønsker å forbedre ferdighetene sine.

Skarvan og Roltdalen nasjonalpark

Nasjonalparken har en vakker natur med variert turterreng som er perfekt for de som ønsker å utforske fjellene i Trøndelag og samtidig få opp pulsen. Et pluss er at naturen er helt gratis å bruke

Tips til din første hengekøyetur

Her er en liste med 5 familievennlige toppturer

Skal du på tur med familien i sommer? We got you!

Her finner du noen av våre spesielt utvalgt toppturer for familien. Noen er mer krevende enn andre, men vi har troa på at dere klarer det. Vi skal hvertfall på tur i sommer og håper tipsene våre kan inspirere noen av dere til å ta turen til fjellet. De første turene er nok litt mer krevende, så buckle up.

Tverrfjellet i OppdalDette er en flott topptur for familier med eldre barn som er vant til litt klatring. Turen gir fantastisk utsikt over Oppdal og områdene rundt.

Storsylen i TydalTuren er en lang og krevende topptur, men den gir en fantastisk utsikt over Tydal og de omkringliggende fjellene.

Snøhetta i Dovrefell nasjonalparkDette er en av de høyeste fjelltoppene i Norge, men det finnes flere ruter til toppen som passer for familier med barn.

Gråkallen i TrondheimsmarkaEn flott topptur som passer for familier med små barn. Turen starter i Trondheimsmarka, og det er en fin utsikt over Trondheim fra toppen.

Follaheia i SteinkjerVil du ha en kort og enkel topptur som passer for familier med små barn? Da er dette turen! Turen gir flott utsikt over Steinkjer og områdene rundt.

    Finn flere opplevelser i Trøndelag her

    7

    Se flere opplevelser her

    Bli begeistret, ta toget i sommer!